Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Konserve Kutularına Sığan Okuma Köşeleri

Konserve Kutularına Sığan Okuma Köşeleri

Koca bir evreni minicik bir konserve kutusuna sığdırmak mı? Japon minyatür tasarımcısı Kiyotaka Mizukoshi bunu başarmış. Hem de en gerçekçi haliyle…

İyi düzenlenmiş bir kütüphanenin, rahat bir okuma koltuğunun; kısacası evin kuytu bir köşesinde konuşlanmış sakin bir okuma köşesinin verdiği o benzersiz hissi yalnızca gerçek kitap kurtları anlar. Ve bu köşe, onlar için yalnızca sıradan bir okuma alanı değil aynı zamanda başka evrenlere ışınlanmak için kullandıkları hayali bir portal gibidir. İşte bu duygulardan yola çıkan Japon minyatür tasarımcısı Kiyotaka Mizukoshi “Book Can” adını verdiği projede, eski konserve kutularının içine hiçbir detayın atlanmadığı, hiperrealistik minyatür okuma köşeleri inşa ediyor. Aynı zamanda stop motion ve animasyon sanatlarıyla da ilgilenen Kiyotaka Mizukoshi’yi daha önce Bigumigu’ya konu olan “Minyatür Odalar” projesinden anımsıyor olabilirsiniz. 

Raflarda dizili kitaplarda birbirinden farklı cilt materyalleri kullanarak, dokularda çeşitlilik yakalayan tasarımcı, odada kullanılan halıdaki eskitilmiş doku ve ahşap yer döşemelerindeki renk eşitsizliğini kasıtlı olarak tercih etmiş. Tasarımlarında gerçeklik hissine en kolay yoldan ulaşmak için yaşanmışlık ve rahatlık temalarını yakalamaya gayret eden Kiyotaka Mizukoshi, okuma köşesindeki abajurdan salon bitkilerine kadar her detayı ince ince işlemiş.

Hiperrealistik minyatür tasarımlara ilgi duyuyorsanız tasarımcının Mozu Studios ismindeki tasarım stüdyosunu inceleyebilir ve farklı işlerine göz atabilirsiniz. Yine Bigumigu’da daha önce bahsettiğimiz, farklı sanatçıların elinden çıkan minyatür projelerine ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Bu büyüleyici işin yapım aşamaları ise videoda:

Görsel: Youtube