Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürdürülebilir Mayolar

Sürdürülebilir Mayolar

Speedo, geri dönüştürülmüş iplikten ve plastikten ürettiği uzun ömürlü mayolarıyla yüzme giyimi alanında değişimi hedefliyor.

Yüzme giyim ve aksesuarlarıyla tanınan İngiltere merkezli Speedo, kendi alanında karbon ayak izini azaltmak amacıyla ekolojik mayolar hazırladı. Bu yeni mayoların yapımında geri dönüştürülmüş iplik, plastik ve polyester kullanıldı. B2B moda platformu Fashion United’ın haberine göre bu parçalar, şimdiye kadar üretilen en çevre dostu mayolar.

“Eco Endurance” ve “Eco Endurabrite”

Speedo mayolarda malzeme olarak kullandığı “Eco Endurance” ve “Eco Endurabrite” isimli 2 yeni kumaşını da mayolarla birlikte tanıtmış. Eco Endurabrite, %82 oranında geri dönüştürülmüş plastik ve okyanus atıklarından yapılmış. Bu kumaş mayoları klora karşı daha dirençli kılıyor. Uzun süre yeni gibi kalıyorlar ve daha uzun ömürlü oluyorlar. Bu da israfı ve atıkları azaltıyor. Eco Endurance ise %53 geri dönüştürülmüş polyesterden üretilmiş. Üretimdeki bu değişikliğin, 27.000 metreden fazla kumaşın çöpe gitmesini önleyerek tasarruf sağladığı belirtilmiş.
Speedo

Speedo, bu türden geri dönüşüm hamleleriyle 2032 yılına kadar sıfır emisyon hedefine ulaşmayı umuyor. Bu koleksiyondaki parçalar, çevre dostu olmalarının yanı sıra önemli bir mesajı da taşıyor. Plastik atıklardan en çok etkilenen yerler olan okyanusların, denizlerin ve sahillerin durumuna dikkat çekiyor.

Sürdürülebilir dünyanın nabzını tutan diğer haberlerimize buradan göz atabilirsiniz. Özellikle de buradaki B Corp sertifikalı ürün haberlerini incelemenizi öneririm.

Speedo

Görsel: Speedo