Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Kitap Filme Uyarlansa da Hala Okunabilir

Bir Kitap Filme Uyarlansa da Hala Okunabilir

Okur oranını artırmayı hedefleyen kampanya kitap okumayı değil filmi çıkınca izlemeyi bekleyen kesimi hedefliyor.

Kitap okumak özellikle görsel tüketimin fazla olduğu bugünlerde eski değerini yitirmiş bir aktivite. Vakit su gibi akıp giderken çoğu insan okumaktan feragat ediyor. Halbuki ne kadar değerli bir şey okumak. Fakat işte öyle bir zamandayız ki, kitaplar filme uyarlanıyor. Okumayayım izlerimci kesim de böylece kitap okuma alışkanlığını tamamen kaybediyor. Avustralya ve Yeni Zelanda da özellikle 16-24 yaş arası erkeklerin kitap okumadığı bilgisine sahip olan New Zealand Book Council (NZBC) ve Colenso BBDO bu konuda güzel bir kampanya hazırlamışlar.

Canavarları Bilerek İzlemek ya da İzlememek

Okur oranını artırmayı hedefleyen kampanya kitap okumayı değil filmi çıkınca izlemeyi bekleyen kesimi hedefliyor. Ya da kitabı olduğundan bihaber filmi izleyen kesimi. Özellikle günümüzde birçok kitabın sinema ve diziye uyarlandığını düşünürsek hoş bir kampanya. Animasyon olan reklam filminde kitaptan filme uyarlamaya J. K. Rowling’in Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar eseri örnek olarak verilmiş. Reklam filmi, filminde bahsedilen canavarları daha detaylı tanımayı ister miydiniz sorusunun etrafında şekilleniyor.

Craft animasyon tadında çizimlere sahip reklam filminin illüstrasyonları gerçekten iştah açıcı. Ödüllü yapım şirketi Assembly reklam filminin yapımcılığını üstleniyor. Reklam filmi, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald fragmanından evvel YouTube’da pre-roll olarak hedefleyecek kitlesini. Ayrıca filmin sinema gösterimlerinden evvelde kampanyanın reklamı Yeni Zelanda’da sinema salonlarda gösterilecek. Kitabın önizlemesine linkten erişebilirsiniz.

Künye:
Ajans: Colenso BBDO
Marka: New Zealand Book Council
Baş Yönetici: Jo Cribb
Ortaklar: Val Morgan
Yapım Şirketi: Assembly
Medya Şirketi: OMD

Görsel: YouTube