Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi

Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi

Les Machines de L’ile'in tasarladığı balıkçıl kuşu temalı L’Arbre aux Hérons, Babil uygarlığından bu yana inşa edilecek en büyük ikinci dev asma bahçe.

Fransız mekanik ustaları Mekanik zevkin Fransız ustalarından oluşan Les Machines de L’ile, yeni ve iddialı bir proje hazırladı. L’Arbre aux Hérons / The Herons’ Tree (balıkçıl ağacı) adlı bu proje hayata geçirilirse 49 metrelik çapıyla ve 35 metrelik yüksekliğiyle Babil (M.Ö 1894) antik medeniyetinden bu yana inşa edilmiş en büyük asma bahçe olacak.

İlham kaynakları Jules Verne ve Leonardo Da Vinci

François Delaroziere ve Pierre Orefice liderliğinde çalışan Nantes’lı ekip, bu eşsiz proje için Jules Verne ve Leonardo Da Vinci’nin dünyasından esinlenmiş. 2007’de gerçekleştirdikleri Grand Elephant ve 2012’de gerçekleştirdikleri Carousel of the Sea Worlds’un ardından bu asma bahçe, Les Machines de L’ile için tasarım açısından yeni bir aşamaya geçmek anlamına geliyor. Bu arada ekip 6 Mart’ta Kickstarter’da kampanya başlatmış. Proje o kadar beğenilmiş ki yalnızca 10 gün içinde 241.000 doları aşkın destek toplayarak hedefinin yaklaşık 2 katına ulaşmış.

2007’den beri asma bahçe projesi üzerinde çalışıyorlar

Les Machines de L’ile, 2007 yılında kurulduğu günden bu yana bu asma bahçe üzerinde çalışıyor. Yetenekli zanaatkâr ekibi, demokratik keşif ruhu ve şeffaflık adına prototipleri yıllardır Machine Gallery’de ziyaretçileriyle paylaşıyor. Projenin eskizleri ve maketleri arasında, her biri yirmi yolcuyu dairesel uçuşlarda taşıyan iki balıkçılın konumlandığı dev bir çelik ağaç olduğu görülüyor. Çelik ağacın yirmi iki dalı var ve bu dalların yarısı ziyaretçiler tarafından yürüyerek geçilebiliyor. Tüm dallar, üzerinde taşıdıkları bitki ve bahçeler sayesinde yemyeşil bir ekosistem yaratan birer teras gibi işlev görüyor. Proje gerek materyaller, gerekse estetik açıdan steampunk akımını da çağrıştırıyor.

Asma bahçe, Jules Verne’nin gençliğinde yaşadığı evine birkaç metre uzaklıkta olan Loire Nehri kıyısında yer alacak. Aynı şekilde ornitolog (kuş bilimci), doğa bilimci ve ressam Jean-Jacques Audubon’un yetiştiği ve ilk balıkçıl çizimlerini yaptığı yer de burası.

Asma bahçenin 2022’de açılması ve 35 milyon euro’luk proje maliyetinin üçte ikisinin kitle fonlamasıyla karşılanması hedefleniyor. Projenin ilerleyişini Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi Babil’den Bu Yana Dünyanın İkinci Devasa Asma Bahçe Projesi

Görsel: Kickstarter
Manşet görseli düzenlenmiştir.