Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Büyüleyici Işık Kaligrafileri

Büyüleyici Işık Kaligrafileri

Julien Breton, ışıkla boyama tekniği kullanarak hayranlık uyandıran kaligrafi çalışmaları ortaya çıkarıyor.

Fransız kaligrafi sanatçısı Julien Breton, aralarında Hindistan, Fransa, Fas ve Amerika’nın da olduğu pek çok ülkede kültürleri ve kültürlerin şekillendirdiği mekanları da girdi olarak kullanarak, ışıkla boyama tekniği ile hazırlanan kaligrafik eserler ortaya çıkarıyor.

Sanatçının elinde tuttuğu ışıkla havada çizdiği şekillerin arkasında uzun bir hazırlık ve prova süreci yatıyor. Breton çalışırken gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinde, tuval olarak loş mekanlar kullanılıyor. Sanatçının arka plana tezat yaratacak canlılıkta fenerlerle havayı boyayarak çizdiği eğriler son kompozisyonda müthiş bir bütünlük içinde özgün eserler ortaya çıkarıyor.

Breton, ışıkla hazırladığı kaligrafi çalışmaları için sadece ellerini değil tüm bedenini eğitmiş. O sırada fotoğraflanan eseri hatasız bitirmesi gerektiğinden, büyük bir konsantrasyon içinde planlanmış vücut hareketleriyle çalışıyor.

Sanatçını Arap kaligrafisindeki eserleri dışında özgürlük, kardeşlik, güzellik ve ruhanilik gibi kavramları betimlediği soyut kaligrafik çalışmalar da var.

Görsel; behance