Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçakların Işık İzleriyle Bezeli Gökyüzü Fotoğrafları

Uçakların Işık İzleriyle Bezeli Gökyüzü Fotoğrafları

Pete Mauney, Airports serisinde uçak ışıklarının geceleri gökyüzünde bıraktığı izleri uzun pozlama tekniğiyle fotoğraflıyor.

Uzun pozlama, sihirli kareler yaratmak için en sık başvurulan tekniklerden biri. Reuben Wu’nun ışıkla boyama tekniği ve drone kullanarak çektiği Lux Noctis ve Aeroglyph serileri bu teknikle yapılmış harika işlerdendi. Yine McDonald’s’ın uzun pozlamayı kullanarak ikonik ürünlerini çizdiği McDrive ilanları, Daniel Mercadante’ın ormanı gökkuşağıyla boyadığı Rainbow Road projesini de burada anmadan geçemeyiz. Pete Mauney ise uçakların ışıklarının bıraktığı izleri uzun pozlamayla yakaladığı Airports serisinde büyüleyici kareler yaratıyor.

Airports, lise yıllarına dayanan bir tutkunun ürünü

Pete Mauney, lise yıllarından bu yana geceleri uçakların ışıklarını gözlemliyor. İlk gençlik dönemlerinde, Manhattan üzerinden geçen uçakların rotalarını ve bu rotaların nasıl kesiştiklerini hayal ediyormuş. O yıllardan günümüze türlü türlü gece fotoğrafları çeken sanatçı, ateş böceklerini fotoğraflamaya başladığı bir dönemde, ilk ilham kaynağı olan uçakları hatırlamış. Çünkü fotoğrafçıya göre, uçaklar da tıpkı ateş böcekleri gibi aynı uçuş motiflerini tekrar tekrar güvenilir bir şekilde çizen, yüksek teknolojiye sahip sistemler.

Uzun pozlama ve kurgu tekniklerini geliştirmiş olduğundan, arka bahçesinde sınırlı kalmak zorunda olmadığını fark etmiş. Büyük şehirlerin üzerinde uçan uçak sürülerinin gece görüntülerini yakaladığı Airports serisine başlamış.

Mauney, 5 Temmuz – 18 Ağustos 2019 tarihleri ​​arasında New York’taki Kleinert / James Sanat Merkezi’nde Nocturnal Transmissions adlı bir solo sergi açarak sanatseverlerle buluşacak. Fotoğrafçıyı, internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Airports: Uçakların Işık İzleriyle Bezeli Gökyüzü Fotoğrafları

Görsel: Instagram