Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Orman Gökkuşağıyla Boyandı

Orman Gökkuşağıyla Boyandı

Daniel Mercadante, Rainbow Road projesinde ışıkla boyama tekniğini kullanarak büyüleyici doğa manzaraları yakalıyor.

Işıkla boyama tekniğini kullanarak çok az profesyonel ekipmanla büyüleyici fotoğraflar çekmek mümkün. Teknik temelde basit bir ışık kaynağı ve uzun pozlamayla uygulanabiliyor. Kadraja aldığınız görüntüyü bu teknik sayesinde ışık izleriyle boyayabiliyorsunuz. Doğal alanlarda çekim yaptığınızda işin büyüsü katlanıyor. Grant Mallory’nin milli parkları LED’li hulahoplarla ışıklandırdığı projesinde ve Floating Points’in, Silhouettes parçası için yaratılan müzik videosunda bunun en güzel örneklerini görmek mümkün. Daniel Mercadante de doğal alanları gökkuşağı renklerinde ışığa boyadığı Rainbow Road çalışmasıyla Instagram’da dikkat çekiyor.

Bir yönetmenin elinden ışıkla boyama projesi

Bir film yapımcısı olarak Daniel Mercadante’nin fotoğraf konusundaki ustalığı şaşırtıcı değil. 2009’da Everynone adlı bir yönetmen kolektifi kuran Mercadante, bu ekiple internet sitesinden izleyebileceğiniz Symmetry, Words, Laughs ve Losers gibi kısa filmlerle ödüller kazanmış. Kendisi gibi yönetmen olan eşi Katina Mercadante ile birlikte de film çekiyor ve ikili Kuzey Kaliforniya’da çalışmalarını sürdürüyor.

Daniel Mercadante 11 Şubat’tan bu yana Rainbow Road projesini Instagram’daki takipçileriyle paylaşıyor. Fotoğraflarında görülen gökkuşağı yolu tıpkı sihirli bir halı gibi dere yataklarını, gölleri, orman örtüsünü ve bir barakayı ziyaret ederek bir sonraki adımda nereye gideceği hakkında merak uyandırıyor.

Sanatçının çalışmalarını Facebook sayfasından ve Vimeo kanalından da takip edebilirsiniz.

Rainbow Road! #rainbowroad #rainbow #lightpainting

A post shared by Daniel Mercadante (@danielmercadante) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.