Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stilinizi Tamamlayacak Kağıt Maskeler

Stilinizi Tamamlayacak Kağıt Maskeler

Saša Aleksandar, fantastik ve el emeği göz nuru kağıt maskeler yaparak kendimizi ifade edebileceğimiz sıra dışı aksesuarlar ortaya koyuyor.

Kağıt, giyim ve aksesuar tasarlanabilecek denli güçlü bir malzeme. Kağıttan barok peruklar, takma kirpikler ve hatta bisiklet kaskı yapılabildiğini daha önce gördük. Saša Aleksandar ise kağıttan yaptığı son derece avangart ve şık maskeleriyle dikkat çekiyor.

Saša Aleksandar maskeyi kaldırmak için maske yapıyor

Saša Aleksandar tasarımcı ya da aşçı değil. Ancak hem tasarlamayı hem de yemek yapmayı çok seviyor. Bu tutkuları ona disiplinlerarası işler yapmak üzere ilham veriyor. Özellikle tekstil tasarımı, illüstrasyon ve grafik tasarım alanlarında aktif olarak iş üretiyor. 2004’ten 2010’a kadar Tokyo’da yaşayan Saša, burada Saša Design adı altında kendi stüdyosunu kurmuş. Kağıttan maskelerini de burada tasarlamaya başlamış. Instagram profilinde, “maskeyi kaldırmak için maske yaptığını” belirtmiş.

Çocuklar için dijital olan her şeye karşı olan Saša Aleksandar, çocukların tabletler yerine tekrar kağıda, boyaya, tahtaya ve diğer malzemelere dokunmasını sağlayacak projeler üzerinde çalışıyor son zamanlarda. “Dünyada görmek istediğin değişimin kendisi ol” felsefesiyle hareket eden sanatçı, her yaş için sosyal konular, çevre vb temaları içeren atölye çalışmaları düzenliyor.

Saša Aleksandar’ı Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.