Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dile Dolanan Şarkılar Bisiklet Sürücülerinin Hayatını Kurtarmaya Geliyor

Dile Dolanan Şarkılar Bisiklet Sürücülerinin Hayatını Kurtarmaya Geliyor

Bike for Brussels, ağza takılan şarkıları bisiklet sürücülerinin aklına sokup kulaklık kullanmalarının önüne geçerek daha güvenli sürüş deneyimi yaratıyor.

Bisiklet kullanımı, artan trafik sorunlarına alternatif bir çözüm olması, sürdürülebilir bir kaynak olması, hem sağlığa hem de çevreye yararlı olması gibi birçok sebeple şehir içi ulaşımda yaygınlaşıyor. Ülkemizde henüz yüksek oranda bisiklet kullanımı olmasa da dünyada bunun güzel örneklerini ve sıklıkla bunu yaygınlaştırma çabalarını görebiliriz.

Polonya’da karanlıkta parlak mavi renge bürünen bisiklet yolu ya da Hollanda’nın Eindhoven bölgesinde Van Gogh tablolarından ilhamla aydınlatılan bisiklet yolu, hem keyifli hem de güvenli sürüş deneyimi yaratma çabasını gösteren birer örnek. Ayrıca, birçok şirket ve marka, teknolojiyi kullanarak bisikletçilere özel yenilikçi bisiklet tasarımları ve aksesuarları geliştirerek yine bu amaca hizmet ediyor. Levi’s ve Google’ın bisikletçiler için akıllı teknolojileri kullanarak tasarladığı akıllı ceket Jacquard ya da Aster’in bisiklete entegre uyarı sistemi ile geliştirdiği, sürücünün güvenliğini sağlayan sırt çantası gibi ürünler için bisikletçilerin önemli ihtiyaçlarını karşıladıklarından bahsetmek mümkün. Geçtiğimiz günlerde, Brüksel’de bisiklet kullanımını arttırmak ve daha güvenli bir sürüş deneyimine sahip olmak için bilinçlendirme projeleri yapan Bike for Brussels de, Belçikalı reklam ajansı Mortierbrigade ile çalışarak Safety Earworms kampanyasını gerçekleştirmeye başladı.

Dile Dolanan Şarkılar Hiç Bu kadar Faydalı Olmamıştı

Bisiklet kullanırken kulaklıkla müzik dinlemenin, oldukça keyifli olmasına rağmen kaza oranını arttırdığı bilinen bir gerçek. Bu sorundan yola çıkarak Bike for Brussels, bisiklet sürücülerinin yolculukları boyunca müzik dinlemeleri için alternatif bir yol sunmaya odaklanan Safety Earworms kampanyasını gerçekleştirmeye başladı. Bu kampanya ile dile dolanan şarkılar adeta güvenlik aracı olarak kullanılıyor. Yerel radyo istasyonu Bruzz ile iş birliği yapan Bike for Brussels, ağza takılan şarkıları The Earworm of the Day adlı yeni radyo programı üzerinden yayınlıyor. Bisiklet sürücülerinin kolayca aklına takılacak bu kült şarkılar hem radyo hem de çeşitli medya kanalları üzerinden her yerde bisiklet kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Sokaklarda posterlerin üzerinde ya da televizyonda karaoke şeklinde hazırlanmış reklamlarda bu şarkılara maruz kalan sürücüler, bu dile dolanan şarkıları zihinlerinde dinlemeye başladığı için kulaklık takmalarına gerek kalmıyor. Bu proje kapsamında bazı tanınmış sokak müzisyenleri ile de anlaşan Bike for Brussels, Spotify üzerinden bir çalma listesi bile hazırlamış.

Görsel: Mortierbrigade, Youtube