Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renkli ve Dinamik Bir Yaya Yolu Projesi: High Loop

Renkli ve Dinamik Bir Yaya Yolu Projesi: High Loop

Çin’in Şangay şehrinde bulunan Puji Road Yaya Köprüsü’nün renovasyonu kapsamında projelendirilen High Loop, bölgeye dinamik ve keyifli bir hava katıyor.

Şangay’ın içinden geçen Suzhou Nehri üzerinde bulunan ve Zhabei ve Jing’an bölgelerini birbirine bağlayan ikonik Puji Road Yaya Köprüsü, 100Architects’in yaratıcı projesi ile rengarenk ve eğlenceli bir karakter kazanıyor.

High Loop Şangaylıları bisiklet ve scooter kullanımına özendirecek

Çevresindeki müze ve tarihi binalardan ötürü “Müzeler Köprüsü” olarak da anılan ve Şangaylılar için son derece önemli bir yere sahip olan Puji Road Köprüsü, en son 2009 yılında kentte gerçekleşen Expo döneminde scooter ve bisiklet gibi küçük taşıtların geçişine açılmıştı. Kent trafiğini rahatlatacak bu hamlenin devamını getirmek isteyen 100Architects ve Şangay Belediyesi’nin High Loop’ta uzlaştığı noktalardan biri de, projenin kent sakinlerini scooter ve bisiklet kullanımına özendirme fonksiyonu.

Neon renkler, soğuk grilerin yerini alıyor

Köprüde kullanılan capcanlı neon renkler, projenin en dikkat çeken yanlarından biri. Zemin rengi olarak kullanılan canlı mavi bekleme, sosyalleşme, dinlenme ve buluşma amaçlarını temsil ediyor. Mavi zemin üzerinde kurulan minik seyir terasları, banklar ve bekleme alanları köprüde en çok kullanılacak alanlar arasında yer alıyor. Yine mavi zemin üzerinde yer alan ve pop-up dükkanlar kurulmasına alan sağlayan sarı alanlar, köprünün Uzakdoğu kentlerinin vazgeçilmez elementi olan bir gece pazarına dönüşmesine olanak sağlıyor.

Fuşya renkli alanların yürüyüş yapmak isteyen yayaların, yeşil alanların ise e-scooter ve bisikletlilerin kullanımına ayrıldığı High Loop’un toplam uzunluğunun 1 km olacağı öngörülüyor.

Dilerseniz 100Architects’in birbirinden çılgın ve rengarenk projelerini buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: 100Architects