Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamcılar Derneği’nden Deprem Bölgesi İçin Sürdürülebilir Projeler

Reklamcılar Derneği’nden Deprem Bölgesi İçin Sürdürülebilir Projeler

Reklamcılar Derneği, deprem felaketinden etkilenen afet bölgesine destek olmak amacıyla sektör özelinde eğitim, istihdam ve STK'larla iş birliğini kapsayan sürdürülebilir projelerini duyurdu.

6 Şubat 2023 tarihinde arka arkaya yaşanan iki deprem felaketinin ardından çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve markalar bölge halkına destek olabilmek için seferber oldular. Reklamcılar Derneği de onlardan biri. Depremzede vatandaşlar için ilk etapta temin edilmeye çalışılan acil ihtiyaçlar kapsamında bölgeye jeneratör kamyonları gönderen dernek, deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkabilmesi ve depremden etkilenen vatandaşlara destek olabilmek amacıyla geliştirdiği sürdürülebilir projeleri duyurdu.


Reklamcılar Derneği, 2023 yılı gelir kaynaklarından finansman yaratarak hayata geçirmeyi planladıkları deprem bölgesine yönelik sürdürülebilir projeler kapsamında, İletişim ve Halkla İlişkiler Fakültesi öğrencilerinin eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri için Türk Eğitim Vakfı ile ortak bir çalışmaya imza attı. Bunun yanı sıra Akdeniz Reklamcılar Derneği ve Güney Reklamcılar Derneği ile ortak hareket ederek afet bölgesinde yaşayan ve reklam sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere yönelik bir istihdam hareketi başlattı.

Reklam sektörü çalışanlarına yönelik olarak AKUT ile birlikte deprem hazırlık eğitimleri vermeyi planladıklarını da duyuran dernek yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve ajanslar arasındaki diyalogu da güçlendirerek iletişim desteğine ihtiyaç duyan sivil toplum kuruluşlarını destekleyeceklerini açıkladılar. Reklamcılar Derneği tarafından duyurulan projelerin bir parçası olmak isteyen reklam sektörü çalışanları bu mail adresi ([email protected]) veya telefon numarası (0212 243 93 63) ile iletişime geçebilirler.

Görseller: Twitter, Instagram