Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fleets’in Kaldırıldığını Unutan Sosyal Medya Yöneticisi Bir SNICKERS İster Misin?

Fleets’in Kaldırıldığını Unutan Sosyal Medya Yöneticisi Bir SNICKERS İster Misin?

SNICKERS, Twitter’ın Fleets özelliğini son kez kullanmak isterken açlığına yenik düşen sosyal medya yöneticisinin kurbanı oldu.

Instagram, Snapchat ve Facebook’un sunduğu “Hikayeler” özelliğine rakip olarak sunulan Twitter’ın Fleets özelliği 3 Ağustos itibariyle kaldırıldı. Geçtiğimiz yılın Mart ayında test edilmeye başlanan özellik Kasım 2020’de kullanıma sunulmuştu ve henüz bir yılı tamamlamadan Twitter tarafından kaldırıldı. Yine de bu süre boyunca markaların kampanyaları için bir iletişim aracı oldu.

Çoğu marka herhangi bir sosyal medya platformunun en yeni özelliğini hemen kullanmak ve bu özelliğe uygun iletişimler gerçekleştirmek ister. Ancak SNICKERS bu konuda biraz tersten gidiyor gibi gözüküyor. Fleets özelliği kaldırılmadan son bir çekiliş yapmak isteyen SNICKERS, gün hesabını tutturamıyor.

SNICKERS, Fleets’i son kez kullanma fırsatını kaçırdı

Fleets özelliğinin kaldırıldığı 3 Ağustos tarihi aynı zamanda SNICKERS tarafından ‘Grab Some Nuts’ günü olarak kutlanıyor. O güne özel çekiliş yapmak isteyen marka ise 2 Ağustos günü hazırladığı görsellerde sadece fleets’e özel bir çekiliş gerçekleştireceğini söylüyor. Ancak bir sorun var. Fleets özelliği bir gün sonra kaldırılacak.

Peki SNICKERS neden kaldırılmak üzere olan bir özelliği kullanarak bir kampanya yapmaya çalışsın ki? Belki de sosyal medya yöneticisi acıkmıştı ve böylesine bir “hatayı” yapmamak için bir SNICKERS’a ihtiyacı vardır.

SNICKERS’tan esprili geri dönüş

Atılan tweet ile birlikte fleets üzerinden çekiliş yapılacağını duyuran SNICKERS’a kullanıcılardan çeşitli yorumlar geldi. Marka, esprili oyununu sürdürdü ve sanki fleets’in kaldırılacağından habersizmişçesine 3 Ağustos’u bekleyin çağrısına devam etti. Bir süre sonra yeni bir tweet attı ve esprili bir şekilde sosyal medya yöneticisinin çok acıktığı için bu “yanlışlığı” yaptığını söyledi. ‘Grab Some Nuts’ gününe özel çekiliş ise bu tweet’in altına yapılan yorumlar üzerinden yapıldı.

Kampanya, BBDO New York ve Mars Wrigley bünyesinde bulunan sosyal medya ve dijital içerik stüdyosu The Hive ortaklığıyla hazırlandı. You’re Not You You’re Hungry (Açken Sen Sen Değilsin) mottosuyla bilinen SNICKERS’ın henüz fleets kaldırılmadan birkaç saat önce attığı tweet’e de rakip markalar esprili yorumlarıyla karşılık verdi.

Künye

Müşteri: Mars Wrigley – SNICKERS
Sosyal Medya Müdürü: Mike Italia
Sosyal Medya Stratejisti: Alexis Cettina
Ajans: BBDO New York
CCO: David Lubars
İdari Yaratıcı Yönetmen: Peter Kain, Gianfranco Arena, Kristin Clark, Matthew Low
Sanat Yönetmeni: Meredith Welborn
Metin Yazarı: Sabrina Rivera

Görsel: Twitter