Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’a Yukarı Kaydır Özelliği Yerine Çıkartma Özelliği Geliyor

Instagram’a Yukarı Kaydır Özelliği Yerine Çıkartma Özelliği Geliyor

Instagram, 30 Ağustos’tan sonra yukarı kaydırma özelliği yerine bağlantı çıkartması özelliğini getiriyor.

Facebook, 2016 yılında Instagram’a Hikayeler (Stories) özelliğini getirmesinden sonra en çok kullanılan özelliklerinden biri yukarı kaydırma özelliğiydi. Özellikle influencer’ların ve işletmelerin kullandığı Instagram’ın yukarı kaydırma özelliği birçok ürünün ve hizmetin paylaşılmasına imkan tanıyor. Bu sayede kullanıcılar takipçileriyle direkt olarak bir bağlantı ya da video paylaşabiliyor.

Instagram’ın onaylı hesaplarda ve 10 bin takipçi sınırını aşan hesaplarda kullanılabilmesine imkan tanıdığı bu özellik Hikayeler’de yer alan zincir işareti üzerinden link eklenerek kullanılabiliyor. Uygulama bu popüler özelliğin 30 Ağustos’tan sonra yerini çıkartma özelliğine bırakacağını duyurdu.

Instagram’ın popüler özelliği 30 Ağustos’ta kaldırılıyor

Sosyal medya uygulamaları konusunda paylaşımlarda bulunan Jane Manchun Wong, yeni özelliğin 30 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağı hakkında bir bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Bu gönderiye yorum yapan YouTuber Sam Sheffer da yukarı kaydırma özelliğinin benzer bir şekilde 30 Ağustos’tan itibaren kaldırılacağını gösteren ekran görüntüsünü paylaştı. Bu tarihten itibaren Hikayeler’e bağlantı eklemek için yeni bağlantı etiketi kullanılacak.

The Verge’de yer alan habere göre, hikayelerde bağlantı paylaşmak için yukarı kaydırma özelliği yerine çıkartma özelliğinin kullanılması için testlere geçtiğimiz Haziran ayının sonunda başlanmıştı.

Bağlantı çıkartmasının yukarı kaydırma özelliğinde olduğu gibi sadece 10 bin takipçiye sahip ya da onaylı hesaplar için mi aktif olacağı konusunda net bir bilgi yok ancak bu özelliğin de yukarı kaydırma özelliğini kullanabilen kullanıcılar için geçerli olması bekleniyor. Bu yetkinliklere sahip kullanıcılar (10 bin takipçiye sahip ya da onaylı hesaplar) güncellemeyle ilgi bilgi alırken diğer kullanıcılar için şu anda herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Kullanıcılar yenilikle ilgili yorumlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Görsel: Brett Jordan on Unsplash