Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minecraft’ta Yaratılan Sanal Ofiste Ajans Partisi

Minecraft’ta Yaratılan Sanal Ofiste Ajans Partisi

Toronto merkezli ajans John St. 20. yıl dönümünü için Minecraft evreninde ofisini yeniden yarattı ve çalışanlarıyla burada bir araya geldi.

Pandemiyle birlikte son bir buçuk yılda birçok etkinlik, konser ve kutlama iptal edildi. Yaratıcılığın devrede olduğu bu noktada sanal platformların gücü etkili oldu. Dışarı çıkmadan geçirilen zamanlarda çevrimiçi buluşmak, platformları ya da oyunları bir buluşma aracı olarak kullanmak alternatif bir seçenek oldu. Nintendo Switch ürünü Animal Crossing üzerinden yapılan düğün, Minecraft üzerinden gerçekleştirilen mezuniyet törenleri örnek gösterilebilecek etkinliklerden bazıları.

Ajans çalışanları Minecraft’taki sanal ofiste kaynaşıyor

2013 yılında WPP tarafından satın alınan John St. Bu yıl 20. yaşını kutluyor. Ajansı bugüne taşıyan ve hala çalışmakta olan herkesi onurlandırmak ve güzel bir eğlence düzenlemek isteyen John St. pandemi dönemindeki önlemler nedeniyle bu kutlamayı fiziksel olarak ofisinde gerçekleştiremiyor. Pandemi döneminde işe giren çalışanlarının bazılarının uzaktan çalışma döneminde işe girmiş olması nedeniyle iş arkadaşlarıyla hiç görüşememiş olması da ayrı bir eksiklik. Tüm bunları hesap eden ajans üyeleri, bu kutlamayı Minecraft evrenine taşıyarak hem kısıtlama engelinden kurtuluyor hem de ajans çalışanlarının kaynaşmasının önünü açıyor.

Toronto’daki ofisinin bire bir sanal kopyasını hazırlatan ajans partisini de burada çalışanlarıyla birlikte gerçekleştirdi. Ajans çalışanları tarafından çok sevilen köpek Doug da dahil olmak üzere ofisin her köşesi en ince ayrıntısına kadar Minecraft evreninde yeniden yaratıldı. Sanal ofisin yaratımındaki bu özen kadar etkinliğin içindeki ufak şakalar barındıran yan görevlerle John St. çalışanlarının kaynaşması sağlandı. Bu sayede pandemi döneminde işe giren çalışanlar için de ilk defa diğer çalışanlarla birebir etkileşime girme şansı ortaya çıktı.

Ajans, 1:1 ölçekli hazırlanan dijital ofis binasının çatısında gerçekleştirilen parti ve havai fişek gösterileriyle birlikte sanal ortamda 20. yılını doyasıya kutladı. Ajansın açılış tarihinin yıldönümünde gerçekleştirilen Twitch yayını ile birlikte etkinlik canlı olarak diğer kullanıcılara da sunuldu.

John St.’nin Minecraft’taki sanal ofisi, “Building Toronto Minecraft Project” ile Toronto’nun merkezini ve simge yapılarını 1:1 ölçekte yeniden yaratmayı amaçlayan oyun meraklısı YouTuber Gamefruitpulp tarafından oluşturuldu. Son birkaç yılda ikonik Toronto binalarını yaratmak için çalışmalar yürüten Gamefruitpulp, Toronto’nun çevrimiçi versiyonuna böylesine güzel ve detaylı bir ekleme yaptığı için oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Gamefruitpulp, sanal ofisinin yapım aşamasını da YouTube hesabından paylaştı.

Ofisin birebir kopyasının yaratılması 5 hafta sürdü

John St. CCO’su Cher Campbell, 20. yıl etkinliği için yaklaşık 2 ay boyuna farklı fikirler ürettiklerini ancak Minecraft fikrini çok hızlı bir kararla onayladıklarını ve üretim sürecinin de aynı şekilde hızlı ilerlediğini vurguluyor. Ofis binasının her köşesini belgelemekten binanın Minecraft’ta üretilmesine kadar tüm süreç 5 haftada nihayete eriyor.

Sanal ofis alanı önümüzdeki birkaç ay boyunca Minecraft Java hesabı bulunan herkese açık olacak. Ofise, Gamefruitpulp tarafından yaratılan Toronto sunucusunundan erişilebiliyor. Sunucunun bilgileri ajansın Instagram gönderisindeki son görselde yer alıyor.

Künye

Ajans: John St.
CCO: Cher Campbell
Yaratıcı Yönetmen: Jordan Cohen, Cam Boyd
Metin Yazarı: Marc Levesque, Marly Dichter
Sanat Yönetmeni: Dan Cantelon, Shirley Xu Wang
Yapımcı: Aimee DeParolis, Cas Binnington, Matthew DeWaal
Minecraft Tasarımı: Gamefruitpulp
Tanıtım Videosu Editörü: Nicole Sison, Peter Guzda
Post Prodüksiyon: Alter Ego
İdari Yapımcı: Hilda Pereira
Yapımcı Andrew Tavares
Renklendirme: Patrick Samaniego

Görsel: YouTube