Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harcamalar Müziğe Dönüşürse

Harcamalar Müziğe Dönüşürse

Finansal hizmetler markası Interac tarafından sunulan internet sitesi kullanıcıların harcamalarını sese dönüştürerek giderleri konusunda farkındalık yaratıyor.

Müşterilerine harcamaları konusunda uyarılar yapmak ve nereye ne kadar harcadığını akılda kalıcı bir şekilde aktarmak isteyen finansal hizmetler markası Interac, insanların alışveriş harcamalarını sese dönüştürebilen çevrimiçi bir araç sunuyor. Müziğin evrensel dilini kullanan şirket, teknolojiden de faydalanarak kitlesiyle daha duygusal bir bağ kurmanın yolunu keşfediyor.

Pandemiyle birlikte insanların harcama şekillerinin ve limitlerinin farklılaştığını fark eden Interac, alışveriş biçimlerinin dijitale dönmesi ve deneyimlerin farklılaşması sonucu InLife yaratıcı platformunu sunuyor. Şirketin Zulu Alpha Kilo tarafından hazırlanan Sound Of Spending kampanyası da bu alışkanlıklara ışık tutarak harcamalar konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Interac değişen alışveriş alışkanlıklarına ışık tutuyor

Interac bu fikri geliştirmek için pandemi döneminde yaklaşık bir buçuk sene boyunca Kanadalıların alışveriş trendlerini analiz ediyor. Alışveriş harcamaları; yemek, eğlence, market alışverişleri, ev giderleri olmak üzere dört ana başlıkta toplanıyor. Algoritma bu verileri dört farklı melodiye dönüştürerek harcamaların sesini ortaya çıkarıyor. Genel hatlarıyla daha fazla harcama olan kategorilerin sesleri ve ritimleri yüksek olurken görece daha düşük olanlar hafif tempolu bir ses oluşturuyor.

Zulu Alpha Kilo yaratıcı yönetmeni Wain Choi, harcama grafiklerinin ses dalgalarına benzemesi sonucu böyle bir fikrin ortaya çıktığını söylüyor. Finans işlemlerini daha eğlenceli ve erişilebilir bir hale getirerek herkes için anlamlı bir sonuç ortaya çıkardıklarını ifade ediyor.

Interac üzerinden Kanada’nın pandemi dönemindeki harcama alışkanlıklarının nasıl değiştiği de müziğe yansıyor. Karantina öncesi dönemlerde market alışverişleri hızlı bir artış gösterirken evde kalınana dönemlerde istikrarlı yükseliş sürüyor. Yaz aylarına gelindiğinde kısıtlamalar kalkarken insanların da harcama tercihleri farklılaşıyor.

İnternet sitesinde Kanada’nın ülke olarak genel harcama alışkanlıklarının sese dönüştürülmesinin yanı sıra kullanıcılar da kendi harcama tınılarını yaratabiliyor. Denemek için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Interac
Ajans: Zulu Alpha Kilo
CCO: Zak Mroueh
İdari Yaratıcı Yönetmen: Wain Choi
Sanat Yönetmeni: Michael Romaniuk
Metin Yazarı: Marco Buchar
Tasarım: Damian Simev, Brian Banton, Zoe Kim
Teknoloji: Jake Edwards
Account Team: Alyssa Guttman, Kara Oddi, Risa Kastelic
Planlama Ekibi: Sean Bell, Spencer MacEachern
Medya Ajansı: Media Experts
PR Ajansı: Hill+Knowlton Strategies
Animasyon: Ashlee Mitchell
Prodüksiyon Şirketi: Zulubot
Yönetmen: Barbara Shearer
Post Prodüksiyon: Zulubot
Ses Noah Mroueh
Müzik: Oso Audio

Görsel: Youtube, Zulu Alpha Kilo