Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NFT’ler Instagram’a Geliyor

NFT’ler Instagram’a Geliyor

Instagram; Ethereum, Polygon, Solana ve Flow tabanlı NFT’lerin platformda sergilenmesini içeren güncellemeyi sınırlı bir grupla test etmeye başlıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz Mart ayında SXSW oturumuna çevrim içi olarak katılmış ve VR/AR başlıklar, metaverse, NFT konularında şirketin geleceğe yönelik planlarını paylaşmıştı. Oturumun en çok dikkat çeken bölümlerinden biri Zuckerberg’in NFT’lerin Instagram’a geleceğini duyurduğu andı. Meta CEO’su bu oturumda net bir tarih vermemiş, sürecin sorunsuz ilerlemesi için atılması gereken adımların olduğunu paylaşmıştı.

Instagram, platformda NFT’lerin paylaşılmasını ABD’de bazı kullanıcılar için test etmeye başlıyor

Zuckerberg, geçtiğimiz gün Facebook üzerinden paylaştığı gönderi ile birlikte NFT’lerin yaratıcılar ve koleksiyoncular için Instagram’a geleceğini ve ilerleyen zamanda benzer işleve sahip özelliğin Facebook’a ekleneceğini de duyurdu. Instagram’ın yöneticisi Adam Mosseri, öncelikle ABD içinde küçük bir grupla bu süreci test etmeye paylaşacakları bilgisi verdi. Bu özellikle birlikte kullanıcılar NFT’lerini Instagram üzerinden ücretsiz bir şekilde ve sıradan bir gönderi gibi sergileme imkanı bulacak. Mosseri’nin Twitter hesabından paylaştığı videoda NFT’lerin nasıl gözükeceğine dair örnekleri görmek de mümkün.

Kullanıcılar cüzdanlarını bağlayıp NFT’lerini paylaşabilecek

Özellik; dijital koleksiyonların paylaşılması, yaratıcı ve koleksiyoneri otomatik olarak etiketleme ve Rainbow, MetaMask, Trust cüzdanlarının hesaba bağlatılabilmesi gibi özellikleri içeriyor.

instagram

Instagram bu haftadan itibaren seçili bir grup içinde süreci test etmeye başlıyor. Meta tarafından paylaşılan basın bülteninde bu özelliğin şimdilik hangi hesaplarda aktif olarak kullanıcağının bilgisi de paylaşılıyor. Dijital cüzdanlarını bağlayan yaratıcılar ve koleksiyonerler cüzdanları üzerinden paylaşmak istedikleri NFT’leri seçebilecek. Meta sözcüsü Christine Pai tarafından paylaşılan bilgiye göre öncelikle Ethereum ve Polygon ardından da Solano ve Flow’dan NFT’ler Instagram’a dahil olacak.

Geçtiğimiz Ocak ayında da Twitter, kullanıcılarının NFT’lerini altıgen şekilli profil fotoğrafı olarak kullanmasını sağlayan bir özelliği duyurmuştu. NFT’lerin Instagram’da da yer alması NFT pazarını da daha hareketli hale getireceği söylenebilir.

Görsel: Meta