Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Visa NFT Dünyasına Adım Attı

Visa NFT Dünyasına Adım Attı

Visa, NFT tabanlı dijital avatarlardan biri olan CryptoPunk 7610’u 150 bin ABD doları karşılığında satın aldı.

Müzayede evlerinin ve büyük kurumların da NFT pazarına dahil olması blockchain destekli dijital ekonominin büyümesine ve gelişmesine destek oluyor. Christie’s müzayede evinin milyonlarca dolar değerindeki NFT’leri satışa çıkarması, Beeple olarak bilinen dijital sanatçı Mike Winkelmann tarafından yaratılan Everydays: The First 5000 Days isimli dijital eserin rekor bir teklifle satılması bu gelişimin habercisi. Benzer bir şekilde Christie’s’de geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen bir müzayede CryptoPunks koleksiyonundan 9 karakterin 16,9 milyon dolara satılması da en yüksek işlemler arasındaydı.

Visa, NFT’lerin ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyor

En eski NFT projelerinden biri olan CryptoPunks, 2017 yılında hayata geçirildi. Larva Labs tarafından oluşturulan projede her biri kendine has tarzıyla 10 bin küçük piksel karakter bulunuyor. İnsan, zombi, uzaylı ve maymun portrelerinin yer aldığı seride karakterler saç modeli, gözlük, şapka gibi farklı özelliklerle kendilerine has bir stile sahip oluyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Times Medyanı’nda da sergilenen popüler NFT serisi CryptoPunks dijital avatarlarından birinin sahibi artık Visa.

Visa, 3.840 farklı kadın karakterden biri olan CryptoPunk 7610 eserini 18 Ağustos’ta satın aldığını duyurdu. NFT ticaretini geliştiren yaratıcılara ve koleksiyonerlere desteğini göstermek isteyen şirket, bu özel seride yer alarak NFT pazarına giriş yaptı.

2017’de bir yazılım geliştirme firması olan Larva Labs tarafından yaratılan CryptoPunk serisinde 10 bin eşsiz avatar yer alıyor. Visa’nın satın aldığı CryptoPunk #7610, mohawk tarzı saçı, yeşil gözleri ve kırmızı ruju bulunan bir kadın karakter. Söz konusu NFT 149.939 dolar fiyata (49.5 ETH) satın alındı. Şirket, bu satış işlemi için Federal olarak yetkilendirilmiş bir dijital varlık kurumu/kripto saklama platformu olan Anchorage Digital Bank ile çalıştı.

visa

Küresel markaların NFT atağı

Visa’nın bu adımı, büyük şirketlerin kripto dünyasında ilerleyen zamanlarda daha da aktif olacağının habercisi olarak görülüyor. Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield, NFT’lerin sosyal medya, eğlence ve ticaretin geleceğinde önemli bir yer alacağına inandıklarını belirtirken bu işlemle Visa’nın NFT pazarında yer alan kişilere bir nevi desteğini gösterdiğini söylüyor. Bu satın almanın NFT alanındaki çalışmaların sadece başlangıcı olduğunu da sözlerine ekliyor.

18 Ağustos’taki Visa’nın satışının hemen ardından birkaç saat içinde 90 adet CryptoPunk avatarı için de toplamda 20 milyon dolarlık satış gerçekleşti.

Görsel: Larva Labs