Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Visa’dan Sanatçılara NFT Eğitimi: NFT Creator Program

Visa’dan Sanatçılara NFT Eğitimi: NFT Creator Program

Visa, "NFT Creator Program" ile dijital içerik yaratıcılarının NFT piyasasını ve kripto para kullanmayı öğrenmelerine destek olacak.

Visa, NFT tabanlı dijital avatarlardan biri olan CryptoPunk 7610’u 150 bin ABD doları karşılığında satın alarak yakın zamanda NFT dünyasına adım atmıştı. Daha da önemlisi, bu satın almanın NFT alanındaki çalışmaların sadece başlangıcı olduğunun altını çizmişti. Bu defa şirketten yeni bir atak geliyor. Yaratıcıların bu piyasadaki en önemli ve ivedi ihtiyaçlarını tespit eden şirket, NFT Creator Program ile onlara destek olmaya başlıyor. NFT ve kripto para eğitimi niteliğindeki program, ünlü NFT sanatçısı Micah Johnson yönetiminde gerçekleşecek.

Yaratıcılara Visa’dan sponsorluk ve network desteği

Visa dijital yaratıcıları yükselen pazar ve potansiyeli hakkında eğiterek onların piyasaya giriş bariyerlerini biraz olsun indirmeyi hedefliyor. NFT’lerin yetenekten para kazanmayı ve iş kurmayı kolaylaştırdığı söylense de tam anlamıyla demokratik bir ortama dönüşmesi zaman alacak gibi görünüyor. Visa bu süreçte hem bilgi hem de sponsorluk desteğiyle sanatçıların işini kolaylaştırmak niyetinde.

Program için yapılan açık çağrıya yanıt veren sanatçılarla ilk etapta bir ilk sınıf oluşturulacak. Bu ilk sınıftaki katılımcılara, blok zinciri dünyası hakkında danışma hizmeti verilecek. Ayrıca Visa yaratıcıların çalışmalarına doğrudan sponsor olacak. Şirket, “Ayrıca, içerik oluşturucuların yeni kitlelere ulaşmasına ve işlerini büyütmesine yardımcı olabilmek için yaratıcılarla Visa’nın ödeme ortakları ağı arasında anlamlı ilişkiler geliştirmeye çalışacağız” açıklamasını yapmış.

Eski bir profesyonel beyzbol oyuncusu olan Micah Johnson, 2018’de MLB’den (Amerika Ulusal Beyzbol Ligi) ayrıldı. Profesyonel sporcu olmanın yarattığı kaygı ve baskıdan kurtulmanın bir yolu olarak başladığı sanat zamanla tam zamanlı bir mesleğe dönüştü. İlk NFT satışını geçen yıl gerçekleştirdi. Yarattığı Aku karakteri (haber görselindeki astronot karakter), bu yıl bir yapım şirketi tarafından satın alınarak film ve TV için seçilmiş ilk NFT oldu. Micah Johnson, projede önemli bir rol üstlenecek. Program boyunca şirket ve içerik oluşturucularla birlikte çalışacak.

“Visa gibi güvenilir bir markayla birlikte çalışmak ve onlardan bir şeyler öğrenme fırsatına sahip olmak beni heyecanlandırıyor. Birlikte çalışarak, içerik oluşturucuları bu devrimin ön saflarında yer almak için ihtiyaç duydukları kaynaklarla donatmak istiyoruz.”

Programla ilgili detaylara buradan, gelişmeleri haber almak için doldurulacak bilgi formuna ise buradan erişebilirsiniz.

Görsel: Micah Johnson / Visa