Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskıyla Sınırlı Sayıda Üretilen Lüks Elektrikli Bisiklet

3B Baskıyla Sınırlı Sayıda Üretilen Lüks Elektrikli Bisiklet

Lüks moda markası MCM ve bisiklet üreticisi Urwahn Bikes iş birliğinde ortaya çıkan lüks elektrikli bisiklet, 3B baskıyla toplamda sadece 50 adet üretildi.

3B baskı sınırsız yaratıcılığa ve üretime imkan tanıyor. Pandemi zamanı üretilen maske ya da solunum vanası aparatları gibi örnekler 3B yazıcıların en acil durumlarda hızla çözüm için alternatif bir seçenek olduğunu hatırlatırken kök hücrelerle ete alternatif olacak 3B baskı etler, kişiselleştirilmiş vitamin tabletleri, 3B baskı suşiler yemek sektöründe de 3B baskının ne denli etkili olabileceğini gösteriyor.

3B yazıcılar sayesinde minyatür figürler yaratmak, kırık oyuncakların eksik parçasını üretip yeniden kullanma imkanı sunmak, plastiği geri dönüştürüp eşyalar üretmek, lambalar, kumaşlar, robotik kollar ve hatta evler üretmek mümkün.

Lüks moda markası MCM de 45. yılını kutlamak için 3B baskı ile üretilen lüks bir elektrikli bisiklet sunuyor. Bu üretim için Urwahn Bikes markasıyla iş birliğine giden MCM, 3B baskılı çelik bisiklet çerçevelerinin tasarımı için Urwahn Bikes’tan yardım alıyor. MCM’nin logosunun da yer aldığı özel tasarım, işlevsel olduğu kadar markanın kimliğine vurgu yapan detaylar ve işlemeler içeriyor.

MCM’nin koleksiyonunu vurgulamak için özel olarak tasarlanan 3B baskılı bisiklet

Özel olarak sunulan 50 bisikletin her bir adedi 3B baskı kullanılarak tamamlanıyor.Bisikletin yumuşak hatlara sahip 3B baskılı çelik çerçevesi bakır kaplama ve MCM işlemeli logo ile sade ve şık bir görünüm sunuyor. Şehir içi kullanımda lüks ve konforlu bir sürüş vaad eden 3B basklı bisiklet 14 kilogram ağırlığında. Gidonlara entegre edilen farları, klipsli su matarası, özel jantları ve lastikleriyle Urwahn Bikes’ın fütüristik tasarım anlayışı MCM’nin lüks moda anlayışıyla birleşiyor.

Bisiklet ilk bakışta oldukça sade ve düz bir tasarıma sahip görünüyor. Her ne kadar ilk bakışta kompleks bir elektrik düzeni görünmüyor olsa da alt borunun içinde yer alan pil bisikleti elektrikli bir bisiklete dönüştürüyor. Bu noktada otomotiv şirketi MAHLE devreye giriyor. 250 Wh pil sayesinde 80 kilometre menzil sunuluyor. Bisikletin şehir içi kullanıma uygun şekilde tasarlanmış yapısı düşünüldüğünde bu menzilin oldukça yeterli olduğunu söylenebilir. Yine de bu menzili 60 kilometre daha uzatmanın mümkün olduğu bilgisi de veriliyor.

Tasarım, MCM markasının M’ETAVERSE isimli Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nun bir parçası olarak sunuluyor.

mcm

Görsel: Urwahn Bikes, Twitter