Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzey ve Boyut Sınırlamalarından Özgürleştiren El Yazıcısı

Yüzey ve Boyut Sınırlamalarından Özgürleştiren El Yazıcısı

Elektrofotografiyle farklı yüzeylere baskı yapabilen Printall, yüzey ve boyut sınırlamalarını aşarak kağıt atıkları azaltmayı amaçlıyor.

Dijital içerik etrafında dönen bir dünyada yaşıyoruz. Yine de bazı durumlarda yazıcıdan çıktı almak zorunlu bir ihtiyaç halini alabiliyor. Bu yazdırma işlemi ise her şekilde bir ritüel gerektiriyor. Evdeki yazıcı her şeyden önce bir köşede yer kaplıyor. Bakımıyla da ilgilenmek gerekiyor. Kağıt seçeneği, boyut, renk ve kalite gibi faktörler işin içine girdiğinde ise yetersiz kalabiliyor. O zaman da ihtiyacınızı dışarıdan baskı hizmeti alarak karşılamak zorunda kalıyorsunuz. El yazıcısı Printall, boyut açısından kullanıcının özgürlüğünü artıran bir tasarım. Üstelik herhangi bir zamanda herhangi bir boyutta kağıda yazdırabiliyorsanız, muhtemelen kağıt üretimi için kesilen ağaç sayısını azaltmaya katkınız oluyor.

Printall, yazdırma işlemini elektrostatik baskıyla yapıyor

Sıradan yazıcılar bir dizi kağıt boyutunu destekliyor, ancak bunlar doğal olarak bu malzemelerden bir tedarikinizin olmasını gerektiriyor. Her zaman aynı boyutta yazdırırsanız sorun olmayacaktır ama daha küçük bir şey yazdırmanız gerektiğinde, fazla alanları kesip atmak zorunda kalıyorsunuz. Bu, uzun vadede dünyadaki ormansızlaşma durumunu daha da kötüleştiren israfa yol açıyor.

Printall, endüstriyel tasarımcı Alonso Bastos Durán tarafından yaratılmış bir konsept tasarım. Tasarım, sıradan yazıcılardan çok farklı bir mekanizmaya sahip. Mürekkep püskürterek basmıyor, kağıt besleme bölümü de yok. Bunun yerine yazıcı, elektrofotografi (kserografi ya da elektrostatik baskı olarak da biliniyor) tekniğini kullanıyor. Bu teknik, siyah veya renkli tozu yüzeylere yapışacak şekilde uygulamak için elektrik kullanıyor. Bu kuru kopyalama tekniği, üzerine yazdırabileceğiniz şeylerde biraz daha fazla esneklik sağlıyor. Dolayısıyla sadece kağıt değil, başka uyumlu malzemeler (bez, ahşap, plastik vb.) üzerine de baskı yapabiliyorsunuz. Çelik veya beton üzerine bile baskı yapmayı mümkün kılıyor.

Printall’un ne kadar portatif olduğundan bahsetmeye gerek yok. Evin ya da ofisin bir köşesinde yer tutan hantal yazıcılar yerine her yere kolayca taşınabilecek güzel bir alternatif. Tabii konsept aşamasını geçip hayata geçirilirse.

Bu tür porartif baskı cihazları ilginizi çekiyorsa; her tür düz yüzeye baskı yapabilen ve bu yüzeyleri tarayabilen VIA, insan cildi de dahil olmak üzere her türlü yüzeye baskı yapabilen PrintPods’a da göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca buradan çimlere, kumsala, duvarlara baskı yapabilen diğer robotik yazıcıları da inceleyebilirsiniz.

Printall Printall

Görsel: Alonso Bastos Durán