Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatın Değişimine Eşlik Eden Ev

Hayatın Değişimine Eşlik Eden Ev

Ev ve bahçe ürünleri sunan B&Q, büyük bir değişimin eşiğinde olan aile üyelerinin evlerini kolayca yenileyebileceğini gösteriyor.

Ev ve bahçeler için DIY (kendin yap) ürünleri sunan İngiliz perakende şirketi B&Q, müşterilerinin hem evlerinin iç mekanında hem de bahçelerinde ihtiyaç duyduğu değişiklikleri kolayca yapmalarına imkan sunuyor. Hayat değişiklikleri getirdiği zaman bu değişimi sağlayacak gücü verme misyonunu benimseyen marka; hızlı, verimli ve kullanışlı olmayı ön planda tutuyor. Yeni başlattığı “Change. Made Easier” kampanyası da markanın kendini konumlandırdığı bu tanıma uyuyor. Yapım aşamasının paylaşıldığı video ise prodüksiyon sürecinin ve emeğin boyutunu gözler önüne seriyor.

Bir haberle değişir işler

Flip başlıklı reklam filmi Uncommon Creative Studio imzası taşıyor. İnsanların hayatlarındaki önemli ve kişisel değişikliklerin onların hayatını bir anda alt üst edebileceğini gerçek anlamda gösteren reklam filmi bu değişim sırasında B&Q sayesinde evi yenilemenin oldukça kolay olduğunu göstermeye çalışıyor.

Aileye katılacak yeni bir üyenin olduğunu elinde tuttuğu hamilelik testi ile öğrenen anne, doğacak olan çocuğun dünyaya gelmeden önce evde değişikliğe ihtiyaç olduğunu fark ediyor. Evin ardiye gibi kullanılan küçük odası bu değişimin yaşanacağı yer oluyor. Akıllı telefonundaki B&Q uygulamasıyla bu süreci başlatıyor. Oğlunun ve eşinin kahvaltı masasının yanından geçerek, kafasındaki dönüşümü gerçekten canlandırıyor. Reklam filmi, bu dönüşümü gerçekçi ve anlık olarak göstermek için kendi etrafında dönebilen devasa bir yapı tasarlıyor. Ev yavaşça kaymaya mutfaktaki eşyalar ve duvardaki kitaplar bir bir devrilmeye başlıyor. Evin bahçesinden geçip yukarı tırmanan anne, tüm bu karmaşıklığı arkasında bırakıp aile üyeleriyle birlikte yeni doğacak olan çocuklarının odasının da hazır olduğu bir eve geçiş yapıyor. David Bowie’nin “Sound and Vision” parçası bu duygusal ve heyecanlı ana eşlik ediyor ve filmin akışını katmanlandırıyor.

Yerçekimine adeta meydan okuyan filmin prodüksiyonunu Pulse Film üstlenirken yönetmen koltuğunda Oscar Hudson yer alıyor. Radiohead için yaptığı müzik videolarıyla bilinen Hudson, Bonobo’nun Migration isimli albümünün ikinci müzik videosu No Reason‘da, İngiliz süpermarket zinciri Waitrose & Partners için hazırlanan Give a Little Love ve Apple AirPods için hazırlanan Bounce isimli reklam filmilerinde de yönetmen koltuğundaydı.

Dönen ev fikrinin perde arkası

Başarılı bir set çalışmasının, efektlerin ve kamera kullanımının olduğu reklam filmi, kapalı bir spor salonunda çekiliyor. Bunun nedeni ise hazırlanan setin hiçbir stüdyoya sığamayacak kadar büyük bir yapıyı barındırması. Her iki tarafında iki farklı evin yer aldığı 360 derece dönebilen yapının toplam boyutu 6 katlı bir apartmana eşdeğer. 24 tonluk bu dev yapı, yönetmen Stanley Kubrick’in 2001: A Space Odyssey filminde yer alan döner platformunun yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Filmde anne rolünde oyuncu ise 90 saniyelik bu film için kaya tırmanışı eğitimi almış.

Uncommon Creative Studio’nun ECD’si Sam Walker, 24 tonluk bu dev setin fikrinin kağıda çizilen bir çöp adam ve ev ile ortaya çıktığını ve sonra üretim aşamasına geçtiklerini söylüyor. Üretim tasarımcısı Dan Batteridge, setin olması gerektiği boyutlarda hazırlanması için yapı mühendisleriyle birlikte çalışarak yaklaşık 16 otomobil ağırlığındaki dönen teçhizatı yaratıyor.

Künye

Müşteri: B&Q
Ajans: Uncommon Creative Studio
Prodüksiyon Şirketi: Pulse Films
Yönetmen: Oscar Hudson
İdari Yapımcı: James Sorton, Lucy Kelly
DOP: Jess Hall
Prodüksiyon Tasarımı: Dan Betteridge
Kurgu: TenThree
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
VFX: Alex Snookes
Medya Ajansı: Dentsu

Görsel: YouTube, Twitter