Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevginin Zincirleme Reaksiyonu

Sevginin Zincirleme Reaksiyonu

Farklı hikayelerinin çeşitli stillerde anlatıldığı Waitrose Noel kampanyasında küçük bir iyiliğin diğer iyilikleri tetiklediği gösteriliyor.

Kendi tarzında bir öykü oluşturan İngiliz süpermarket zinciri Waitrose & Partners animasyonu ve gerçek hayatı Noel kampanyasında bir araya getiriyor. Waitrose kampanyasında iyilik ve hayırseverliğe odaklanıyor. Hikayeler birbirlerine bağlanarak ilerlerken sevgi ve paylaşımla birlikte gelen huzur reklam filminin içine işliyor.

Londra merkezli ajans adam&eveDDB tarafından hazırlanan Give a Little Love başlıklı reklam filmi, iyiliğin merkezde olduğu birbirine bağlı dokuz farklı hikayeyi işliyor. Kimi hikayeler sadece animasyonken kimilerinde illüstrasyonlar, keçeden yapılmış kuklalar ve gerçek çekimler yer alıyor. İngiliz sanatçı Celeste tarafından yazılan A Little Love parçası hikayeye eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini Apple’ın Bounce isimli reklam filmini de yöneten Oscar Hudson gerçekleştiriyor.

waitrose

Farklı alanlardan yaratıcılar bir arada

Filmin bu kadar geniş bir kadroya sahip olmasının ve çekimlerde farklı tarzların kullanılmasının bir sebebi var. Waitrose, pandemi sürecinde ağır darbe alan yaratıcı endüstriyi desteklemek ve biraz da olsa katkı sunmak için sektörün farklı alanlarından insanlara ihtiyaç duyan bir kampanya yaratmayı tercih ediyor. Reklam filminin yapım aşamasının anlatıldığı bir dakikalık kısa videoda kampanyanın arkasında yer alan farklı yaratıcıları ve işe gösterilen emeği görmek mümkün. Ayrıca marka #GiveALittleLove etiketli kampanyanın fikir aşamasını, konseptini ve yapım sürecini internet sitesinden paylaşıyor.

Waitrose kıdemli pazarlama müdürü Joanne Massey, iyilik ve nezaket temalı bu fikrin pandeminin ilk zamanlarında yardımlaşma duygusunu ön plana çıkaran insanlardan ilham alarak ortaya çıkardıklarını söylüyor. Kampanya, her yaştan insana hitap edecek anlar barındırırken ana tema iyilik hareketi ve sevginin zincirleme reaksiyonu oluyor.

Hayır kurumlarına destek

Süpermarketi zinciri, Give a Little Love kampanyasıyla iki hayır kurumu için 4 milyon sterlin toplamayı amaçlıyor. Bu kuruluşlar; gıda temininde sıkıntı yaşayanlara yardım eden FareShare ve çocukları konusunda ekstra yardıma ihtiyaç duyan ailelere profesyonel gönüllülerle destek sunan Home-Start. Seçilen hayır kurumları aracılığıyla toplamda 100 bin aileye ulaşmak hedefleniyor. Waitrose ihtiyacı olanlara ulaşmak için yerel kurumlarla bağlantı kuruyor. Bu yardımları direkt olarak gerçekleştiriyor.

Künye

Müşteri:Waitrose
Ajans: adam&eveDDB
CCO: Richard Brim
Yaratıcı Yönetmen: Matt Gay, Feargal Ballance
Prodüksiyon Şirketi: Pulse Films
Yönetmen: Oscar Hudson
Müzik: Celeste

Görsel: YouTube, Waitrose