Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evimi Koru Evin Yok Olmasın

Evimi Koru Evin Yok Olmasın

WWF, Uncommon Creative Studio tarafından hazırlanan Noel kampanyasında yaban hayatının daralan doğal ortamını Afrika fili üzerinden işliyor.

Doğal habitat küresel ölçekte bozuluyor ve bu durum hayvanları da etkiliyor. Bunlardan biri Afrika filleri. Afrika fillerinin yaklaşık yüzde 90’ı geçtiğimiz yüzyılda yok oldu. 1979 yılından bu yana yüzde 50’si kayıplara karıştı ve gerite 415 bin civarında fil kaldı. Kaçak avlanma, genişleyen tarım alanları, arazilerin dönüştürülmesi bu canlıların doğal yaşam alanlarını kısıtlıyor. Evleri sayılan ortam her geçen gün parça parça yok oluyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen WWF UK, dokunaklı filmiyle savunmasız vahşi yaşamın kırılganlığını gösteriyor.

wff

Evini kaybetmiş bir fil

Çevre örgütü, nesli tükenmekte olan türlerin ve onların doğal yaşam alanlarının korunmasına yardımcı olmayı ve farkındalığı arttırmayı amaçlıyor. “Evimiz olmazsa hepimiz yok oluruz” mottosuyla yolan çıkan WWF, Noel için hazırladığı kampanyada yuvanın ve ailenin önemine dikkat çekiyor. Uncommon Creative Studio tarafından yaratılan Lost Without Home başlıklı Noel reklamı küçük bir kızın, evinden kilometrelerce uzakta bir şehir merkezinde olan hayali bir filin izini sürmesini anlatıyor. Duygusal filme, yine aynı yoğunlukta etki veren Nils Frahm’ın Them parçası eşlik ediyor. Ev temasından yola çıkan WWF, insanların doğayı takdir etmesini ve ciddi boyutlara ulaşan habitat tahribatı sorununu görmezden gelmemesini istiyor.

MPC Creative prodüksiyon şirketinden Shirley Chipchase’in yönettiği filmde CG tasarımı ve animasyonu kullanılarak gerçeğe yakın bir fil yaratıldı. COVID-19 önlemlerinin gözetildiği çekim sürecinde ekibin büyük kısmı süreci uzaktan yönetti.

WWF, filmde yer alan küçük ayrıntılarla kampanyanın desteklediği konuya dikkat çekiyor. Küçük kızın trompet çantasında yer alan WWF çıkartması, 1970 yılından bu yana vahşi yaşam popülasyonundaki dikkat çekici düşüşe yer veren sokaktaki gazetenin manşeti (2020 Yaşayan Gezegen Raporu’ndan bilgiler yer alıyor) bu küçük ayrıntılar arasında yer alıyor.

WWF İcra Kurulu Başkanı Tanya Steele, yabani hayvanların yaşayabileceği alanın her gün azaldığına dikkat çekerek küresel misyonlarını ön plana çıkarıyor. Yapılan bağışlarla filleri evlat edinmenin ve küresel değişimin bir parçası olmanın mümkün olduğuna değiniyor.

wwf

Künye

Müşteri: WWF UK
Ajans: Uncommon Creative Studio
Prodüksiyon Şirekti: MPC Creative
Yönetmen: The Shirley Chipchase Collective
İdari Yapımcı: James Niklasson
Servis: B2Y Production
Local Executive Producer: Alex Kenanov
DOP: Krum Rodriguez
Post Prodüksiyon: MPC
VFX: Filip Popov
CG: Matteo La Motta
Animasyon: Mack Knights
Soundtrack Composer: Nils Frahm
Ses: Factory
Medya Ajansı: Dentsu (Vizeum & Merkle)

Görsel: WWF, YouTube