Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğu Afrika’nın Asıl Sahiplerinin Katledilen Yuvaları

Doğu Afrika’nın Asıl Sahiplerinin Katledilen Yuvaları

Vahşi doğa fotoğrafçısı Nick Brandt, harap edilen Doğu Afrika tabiatını ve evsiz kalan hayvanları çarpıcı bir çalışmayla ortaya koyuyor.

Daha çok Su İçen Fil ve Fırtına Öncesi Aslan gibi siyah-beyaz fotoğraf kareleriyle akıllarda yer etmiş İngiliz fotoğrafçı Nick Brandt, kanayan yara Doğu Afrika’nın süratle yok olan tabiatını ve nesli tükenen hayvanlarını yeni bir sarsıcı fotoğraf serisinde açığa çıkarıyor.

Doğu Afrika’da fotoğrafladığı yerleri on yıl sonra tekrar ziyaret eden Brandt, bir zamanlar buralarda su içen, kükreyen, dolaşan hayvanların ve onların yuvaları olan Afrika tabiatının; endişe duyduğundan -ürkütücü bir şekilde- çok daha kısa bir sürede harap edildiğine, bu yerlerin fabrikalara ve çöplüklere dönüştüğüne şahit oluyor.

Inherit the Dust adlı son çalışmasında fotoğrafçı, yok edilen doğada geçen dört aylık bir çekimden sonra bu manzaraları eski fotoğraflarıyla eşleştirip ortaya distopik gelecek kurgularından çıkmış gibi görünen ama tüm gerçekliğiyle insanın yıkıcılığını su yüzeyine çıkaran bir utanç tablosunu gözler önüne seriyor.

Mümkün olduğunca büyük bir ekrandan bakmanızın salık verildiği Nick Brandt’in yeni fotoğraf serisinin tüm çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Görseller; Nick Brandt