Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Starbucks’tan Blok Zincir Tabanlı Sadakat Programı

Starbucks’tan Blok Zincir Tabanlı Sadakat Programı

Starbucks, hem bir NFT platformu olan hem de oyunlaştırma ile web3'e özel sadakat programı ayrıcalıkları sunan Odyssey adlı projesinin detaylarını paylaştı.

Bir süredir web3’e yönelik hazırlıklar yaptığı bilinen ve geçtiğimiz Mayıs ayında NFT planlarına dair ipuçlarını paylaşan Starbucks, hem NFT platformu hem de blok zincir tabanlı dijital sadakat programı olan Starbucks Odyssey adlı projesini duyurdu. Starbucks, hali hazırda dünya çapında 26,7 milyon üyesi bulunan Starbucks Rewards adlı sadakat programının bir uzantısı olacağını belirttiği Odyssey için Ethereum tabanlı altyapı çözümleri sunan Polygon ile anlaştığını açıkladı.

Yüksek enerji tüketimi nedeniyle tartışmalara neden olan web3’te Polygon, karbon ayak izini düşürmeyi taahhüt ettiği Yeşil Manifesto ile dikkat çekmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamada Starbucks’ın iş birliği için Polygon’u seçmesinin önemli bir nedeninin de sürdürülebilirlik yaklaşımları olduğu ifade edildi.

Hem bir NFT platformu olan hem de oyunlaştırma ile kullanıcılara özel ayrıcalıklar sunacak bir sadakat programı olan Odyssey, şirketin yaklaşık altı aydır üzerinde çalıştığı bir proje. Starbucks, projeyi geliştirmek için aynı zamanda mobil sipariş ve ödeme sisteminin de mimarı olan Adam Brotman‘ı özel danışman olarak projeye dahil etti.

Web3 deneyimini kolaylaştırmak amacıyla NFT formatındaki dijital ürünleri saklamak için kripto cüzdan gerektirmeyen Odyssey’de, kullanıcılar NFT’leri kredi kartı veya debit kart ile satın alabilecekler. NFT’lerin her biri parasal değere sahip olacak ve Starbucks Odyssey kullanıcıları arasında ticareti yapılabilecek. NFT’lerin fiyatı ya da kaç adet olacağıyla ilgili şirket tarafından henüz detay verilmedi.

Buna ek olarak ‘Macera’ adı verilen çeşitli aktivite ve interaktif oyunların sunulacağı platformda, kullanıcılar maceraları tamamlayarak onlara özel ayrıcalıklar kazandıracak olan macera pullarını toplayabilecek ve NFT formatında ödüller kazanabilecekler.  Dijital dünyadaki oyunlaştırma deneyimini gerçek dünyadan fiizksel deneyimlerle de ödüllendirmeyi planlayan şirketin sunacağı özel ayrıcalıklar arasında Starbucks Reserve Roasteries ve Kosta Rika’daki Starbucks Hacienda Alsacia kahve çiftliği gibi mekanlara geziler düzenlenmesi de yer alıyor. Bunun yanı sıra Rewards programında olduğu gibi Starbucks Odyssey’de de kahve satın aldıkça ödüller kazanılabilecek.

Odyssey’e giriş yapmak isteyen kullanıcılar, proje kullanıma açıldığında şirketin internet sitesinden erişim sağlayabilecekler. Bu yılın sonunda ABD’de kullanıma açılması planlanan Odyssey için şimdiden bekleme listesine dahil olmak isteyenler bu link üzerinden katılım sağlayabilirler.

Görseller: Pexels, Twitter.