Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Escher’in İmkansız Mimarilerinden Esinlenen İç Mekan Tasarımları

Escher’in İmkansız Mimarilerinden Esinlenen İç Mekan Tasarımları

Studio 10, The Other Place adlı konukevine Escher'in mimari çizimlerinden esinlenerek iç mekan tasarımı yaptı.

Hollandalı ressam ve grafik sanatçısı M.C. Escher, bugün yaratıcı bünyelerin en sık ilham aldığı sanatçılar arasında. Hatta yalnızca grafik sanatçılarının değil, matematikçilerin ve bilim insanlarının da ilgisini çekmiş bir isim. Matematikçiler arasında tanınmasından çok sonra sanat dünyasında fark edilmiş kendisi. Boston Halk Kütüphanesi de birkaç ay önce Escher koleksiyonunu yüksek çözünürlüklü olarak internete açmış, tüm Escher tutkunlarını heyecanlandırmıştı. Studio 10’in Çin’de, The Other Place için yaptığı iç mekan tasarımları da Escher sevenlerin kalbini çalacak türden.

Gizemli, sonsuz ve imkansız mekanlar

Escher, mimarlık öğrenimi görmüştü. Sanatçı olarak da sonsuzluk hissi veren imkansız mimariler yaratmak her zaman zihnini meşgul etti. Bu tanıma uyan inanılmaz çizimler yaptı. Studio 10, Çin’in Guilin şehrinde yer alan yaratıcı konukevi The Other Place için Escher’in bu imkansız mimarilerinden ilham alarak büyüleyici bir iç mekan tasarımı yaptı. Tasarımlar konukevinin, dream, maze ve light&shadow temalı odalarının yenilenmesi kapsamında gerçekleştirildi. Studio 10 ekibi, 2B ve 3B unsurları kullanarak optik yanılsamalar yaratmış ve böylece gizemli, sonsuz ve imkansız bir alan yaratmayı amaçlamış.

Yeşil, uçuk pembe ve beyaz renklerdeki paleti, mekana dingin ve gündelik hayatın kaosundan uzakta bir atmosfer katıyor. Aydınlatmalar ve elektronik cihazlar gibi gerçek dünyaya özgü tüm bileşenler, bir dizi siyah kapının ardında gizlenmiş. Yer çekimine aykırı merdivenler, gizli bir ormana ya da başka beklenmedik evrenlere açılıyormuş gibi duran kapılara götürüyor The Other Place konuklarını.

2017 yılında kurulan Studio 10; Shenzhen, Hong Kong ve New York’ta faaliyet gösteren disiplinler arası bir mimari tasarım ofisi. Ekibin bu projedeki yönetmeni Shi Zhou. Tasarım ekibindeki isimler ise Xin Zheng, Xiangtong Wu, Zixia Huang, Ming Tang (proje asistanı). Ekibin çalışmalarını Stıdio 10’in internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Escher'in İmkansız Mimarilerinden Esinlenen İç Mekan Tasarımları

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.