Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Escher Çizimlerinin İçindeymiş Gibi Hissettiren Kitabevi

Escher Çizimlerinin İçindeymiş Gibi Hissettiren Kitabevi

X+Living tarafından tasarlanan kitabevi Zhongshuge, ziyaretçilerine Escher çizimlerine benzer bir atmosfer içinde kitap okuma keyfi sunuyor.

M.C. Escher, sanatın ve tasarımın her alanından yaratıcı bünyelere ilham veren bir isim. Örneğin Studio 10, geçtiğimiz yıl Escher’in imkansız mimarilerinden esinlenerek nefis iç mekan tasarımları yapmış, Cinta Vidal da gerçeküstü mimarileri tasvir ettiği resimlerinde Escher’den ilham almıştı. Boston Halk Kütüphanesi ise Escher koleksiyonunu yüksek çözünürlüklü olarak tarayıp internete açarak sanatçının tüm sevenlerini heyecana boğmuştu. Şimdi ise Escher temalı kitabevi-kütüphane Zhongshuge var karşımızda.

Zhongshuge

Bol yansımalı yüzeyleri ve çapraz merdivenleriyle Zhongshuge

Zhongshuge, Şanghay’da bulunan mimarlık stüdyosu X+Living tarafından tasarlanmış. Çin’in Jiangsu eyaletinde bulunan Yangzhou şehrinde yer alıyor. Hem kitap kurtlarının, hem mimari tasarımcıların hem de illüzyon meraklılarının ilgisini çekecek türden bir mekan. Aynalı zeminlerle ve çapraz merdivenlerle donatılmış. Paralel evrenlere açılıyormuş hissi veren aynalar, suyu temsil ediyor. Çünkü kitabevinin bulunduğu şehirde yetişen pek çok yazar ve şair şehirdeki su kanallarından, nehirlerden ve göllerden ilham almış. Kemerli cam tavanlar ve akıcı desenler insanlar ve kitaplar arasındaki bağlantıyı temsil ediyor. Yumuşak bir aydınlatmayla tamamlanan bu tasarım öğeleri, başka dünyalara özgü olağanüstü bir hava vermiş mimariye. X+Living, tasarımda hem Zhongshuge’nin tarihini selamlamış hem de gelecek nesillerden okurların kendini geliştirebileceği çekici bir alan yaratmayı hedeflemiş. Zhongshuge bir bakıma geçmişle gelecek arasında bir köprü olarak hayal edilmiş.

X+Living’in diğer mimari projelerine internet sitesi üzerinden göz atabilirsiniz.

Zhongshuge

Görsel: X+Living
Manşet görseli düzenlenmiştir.