Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Piet Mondrian’ın Sanatını Selamlayan Font: Tajreed

Piet Mondrian’ın Sanatını Selamlayan Font: Tajreed

Mostafa EL Abasiry, Piet Mondrian’ın sanatından hareketle "Tajreed" adlı rengarenk bir font tasarladı.

Bazı fontlar, yalnızca temalarıyla ya da taşıdıkları mesajla bile etkileyici izler bırakabiliyor. Hatta bir iletişim kampanyasına bile dönüşebiliyorlar. G7 liderlerini dünya sorunlarına çözüm geliştirmeye davet etmek için politikacıların imzalarından yaratılan The Most Powerful Font buna en güzel örnekti. Yine müzik efsanelerinin el yazılarıyla yaratılan “Songwriter Fonts da – daha sonradan telif sorunlarıyla karşılaşmış olsa da – çıkış noktası olarak yaratıcı bir yaklaşım sunuyordu. Mostafa EL Abasiry ise Piet Mondrian’ın soyut tablolarının estetiğiyle nefis fontlar yaratmış.

De Stijl esintili bir font olarak Tajreed

İsveç’de çalışmalarını sürdüren Mostafa EL Abasiry, renkli fontların grafik tasarımda en önemli yenilik olduğu inancıyla yola çıkmış ve Tajreed adını verdiği Arapça fontu yaratmış. Fontlara baktığınızda 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından ve De Stijl akımının temsilcilerinden Piet Mondrian’ın etkisini net bir şekilde görebiliyorsunuz. Özellikle de 1930 tarihli Kırmızı, Sarı ve Mavili Kompozisyon adlı ikonik yapıt gözlerinizin önüne geliyor. Mondrian’ın eserlerinde olduğu gibi, Tajreed’de de renk alanlarını keskin çizgiler bölüyor.

Mostafa EL Abasiry, Tajreed’i OpenType-SVG formatında tasarlamış. Bu format çok sayıda rengin, renk geçişinin ve katmanın görüntülenmesini sağlıyor. Tasarımcı “soyut” anlamına gelen Tajreed’in; web tasarımı, mobil uygulamalar ve basılı reklam gibi tüm çağdaş ortamlarda kullanılmasını hedeflemiş. Font, buradan ve bir de buradan indirilebiliyor.

Mostafa EL Abasiry’nin çalışmalarını, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. 

Görsel: Behance