Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Menemen Soğanlı Mı Olur Soğansız Mı?

Menemen Soğanlı Mı Olur Soğansız Mı?

500 bine yakın kişinin katıldığı ankette Türkiye menemenini seçti.

Yemekler hakkında insanlar bölünebiliyor. Bir yemeğin isminden nasıl yeneceğine kadar çeşit çeşit fikir olabiliyor ortada. Şimdilerde de Twitter’da bir anket menemen severleri karşı karşıya getirdi. Bu anket “menemen” mi “melemen” mi diye sormuyordu. Menemen soğanlı mı soğansız mı yenir diye soruyordu.

Türkiye’nin sevilen gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, Türkiye’nin en büyük gastronomik problemine noktayı koydu. Büyük gurmenin Twitter’da düzenlediği ankete neredeyse 500 bin kişi katıldı. Bu iyi bir sayı açıkçası. Konu menemen olunca halkımız duyarsız kalamamış.

Eh tabii, bir de anketi düzenleyen Vedat Milor olunca, insanlar sadece oy verip de geçemiyor. Yorumları da incelerseniz insanları il il en iyi menemen yenecek yeri de anekdot olarak düştüğünü göreceksiniz. Adeta yorumlarda bir Miss Turkey havası var menemen için. Başabaş bir çekişmeyle devam etmiş olan oylamada %51’le soğanlı birinciliği alıyor.

Oylama bitene kadar sessiz kalacağını söyleyen Vedat Milor bu konudaki kişisel fikrini menemen sevenlerle YouTube üzerinden yayınladığı videosuyla paylaştı. Gastronomi yazarı fikrini bir video ile duyuracağını söylüyor.

İlk kez çoğunlukta olduğunu söyleyen Vedat Milor tabii ki yine menemeni tarihsel açıdan ve dünya mutfağındaki yeri açısından güzelce anlatıyor videoda. Sene içerisinde Vedat Bey’e en çok sorulan soru buymuş. Büyük usta bu konu gibi başka ona gelen soruları da ankete dönüştüreceğini videoda belirtiyor.

Vedat Milor gibi bir gastronomi ustasının Türkiye’de herkesin bir kere ekmek bandığı bir konuyu sahiplenmesi güzel. İnsan ilk bakışta markalı bir içerik mi çıkacak, acaba hazır çorbalar gibi hazır menemen mi geliyor diye düşünmüyor değil. Ama anketin akabinde yayınlanan videoda anlıyoruz ki bu sadece Türkiye’nin en çok sorulan gastronomik sorusuymuş. Açlık sınırının 5700 tl olduğu şu günlerde halkımızın portakallı ördek mi yoksa portakalsız mı diye sormaktansa bu yemeği sorması ise gayet doğal. Yaşanılan durumun gastronomideki adını da veriyor zaten Vedat Bey: “fakir mutfağı”, akabinde de menemene içerisindeki malzemelerin ne zaman ve nasıl girdiğini anlatıyor kısa bir şekilde videoda.

Vedat Milor’un açıklama videosu YouTube trendste 12. sırada. Bu da gerçekten halkımızın bu sorunun cevabını merak ettiğini ve Vedat Bey’e bu konuda sonsuz güvendiğini gösteriyor.

Görsel: YouTube