Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jonathan Yeo’nun Tilt Brush’tan Gerçeğe Dönüşen Heykeli

Jonathan Yeo’nun Tilt Brush’tan Gerçeğe Dönüşen Heykeli

İngiltere'nin ünlü portre ressamlarından Jonathan Yeo, Royal Academy of Arts'ta açtığı sergide Tilt Brush ve 3B tarama gibi güncel teknolojileri sanatıyla harmanlıyor.

Jonathan Yeo, Britanya’nın en saygı gören ve ünlü portre sanatçılarından. Hatta Londra’da bulunan Ulusal Portre Galerisi‘nin yöneticisi Dr Nicholas Cullinan’a göre dünyanın sayılı portre sanatçıları arasında. Yeo, tuval üzerine yağlı boya ile bugüne kadar pek çok kişinin portresini yapmış. Resmettiği isimler arasında oyuncu Dennis Hopper, model ve oyuncu Cara Delevingne, sanatçı Damien Hirst ve Grayson Perry, eski başbakan Tony Blair yer alıyor. Portre konusunda böylesine ünlü bir isim olunca da Royal Academy of Arts (Londra Kraliyet Sanat Akademisi) açacağı yeni sergisinde de Jonathan Yeo’yu ağırlamaya karar veriyor.

Royal Academy of Arts, 250. yılını kutluyor

250. yılını kutlayan Royal Academy of Arts, Jonathan Yeo ile birlikte teknolojinin yeniliklerini portre resmi alanında kullanıyor ve geleceğin teknolojilerini deneyimliyor. From Life isimli sergide Jonathan Yeo’nun 3B tarama ve Google Tilt Brush gibi farklı teknolojilerini kullanarak portrelerini hazırlama yolculuğuna tanık oluyoruz. Yeo önce Google Tilt Brush ile otoportresini çiziyor. Boşluk üzerinde her noktaya çizim yapabilen Yeo, Tilt Brush’tan etkilendiğini de yayınlanan videoda dile getiriyor. Ardından proje bir adım daha yükseliyor ve yapılan çizim 3B baskıyla yazılarak fiziksel bir kopyası oluşuyor. Ve son hamle olarak da bronz heykele dönüşüyor. Tamamen dijital ve son teknolojinin çıktısı olan bir çalışma, yüzyıllardır kullanılan heykel tekniğiyle vücut buluyor.

Bir diğer çalımasında ise George Lucas için çalışmalar da yapan OTOY‘un geliştirdiği LightStage’i kullanıyor. Kubbe şeklindeki LightStage, içinde oturan kişinin yüzünü en ince ayrıntısına kadar tarıyor ve bire bir modelini dijital olarak hazırlıyor. Böylece geçmişte kendini çizmek için aynaya ihtiyaç duyan Yeo artık kendisini tüm ayrıntılarıyla görerek resmedebiliyor. HTC Vive‘ın sanal gerçeklik, Sky Arts ve Google Arts and Culture‘ın da proje ortağı olduğu From Life isimli sergi 11 Aralık’ta açıldı. 11 Mart’a kadar da ziyaret edilebilecek.

Görsel: Google Arts and Culture