Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Görselden Üretilen Hareketli ve Yüksek Çözünürlüklü Avatarlar

Tek Görselden Üretilen Hareketli ve Yüksek Çözünürlüklü Avatarlar

Yapay zekalı sistem MegaPortraits, tek bir portre görüntüsünden gerçekçi video avatarlar oluşturabiliyor.

MegaPortraits, Moskova’da bulunan Samsung Yapay Zeka Merkezi (Samsung AI Center), Skolkovo Bilim ve Teknoloji Enstitüsü ve Yandex Ermenistan’ın ortak çalışması. Bu teknoloji, tek bir portre görüntüsünden inanılmaz derecede yüksek çözünürlüklü deepfake megapiksel avatarlar oluşturabilen bir sinirsel yapay zeka sistemi.

MegaPortraits, kaynak görüntünün hareketini tek karelik görüntüye uyguluyor

Sistem, modern görüntülere veya klasik sanata uygulanabiliyor. Kabaca özetlemem gerekirse, bir kaynak görüntünün hareketini (başka birinin portre videosunu) tek karelik görüntüye uyguluyor. Böylece tek karelik görüntü de aynı hareketi yapıyor. Üstelik kaynak görüntü ile tek karelik görüntü arasında herhangi bir benzerlik olması da gerekmiyor.

Ekip projeyle ilgili şu açıklamaları yapmış: “Nöral avatar teknolojisini megapiksel çözünürlüğe yükseltiyoruz. Bunu yaparken de zorlu bir görev olan çapraz hareketli senteze (cross-driving synthesis), yani hareketkendirilecek görüntünün hareketli kaynak görüntüden önemli ölçüde farklı olduğu duruma odaklanıyoruz.”

Projenin ilham kaynağı Nerfies. Nerfies’i anlamak için telefon çekimlerini yapay zeka ile drone çekimlerine dönüştüren Nerfstudio yazılımıyla ilgili şu haberimize de göz atabilirsiniz.

Görsel: MegaPortraits