Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Medya A.Ş. ve İBB’nin 10 Kasım Projesine Yeni Ödül

Medya A.Ş. ve İBB’nin 10 Kasım Projesine Yeni Ödül

MEDYA A.Ş. tarafından hazırlanan "Biliriz" adlı proje, 17. Felis Ödülleri'nde Açıkhava Mecralarıyla Sınırlı Kampanyalar kategorisinde ödül aldı.

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi için MEDYA AŞ tarafından hazırlanan “Biliriz” adlı proje, Açıkhava Reklamcıları Vakfı  (Arvak) OHH Tasarım Ödülü’nün ardından 17. Felis Ödülleri’nde de Açıkhava Mecralarıyla Sınırlı Kampanyalar kategorisinde Felis ödülünün sahibi oldu.

10 Kasım günü tüm İstanbulluların Atatürk’ü hatırlayacakları bir proje üretmek üzere yola çıkan Medya A.Ş. ekibi, Atatürk’ün bir zamanlar şehrin sakinlerinin her gün gezdikleri sokaklarda ve semtlerde bulunduğunu fikrine odaklandı.

Bu fikri şehir sakinlerine hissettirmek isteyen ekip, Atatürk’ün anılarını semtlerde yaşatacak açık hava reklam panoları hazırlayarak bunları 10 Kasın öncesinde #Biliriz hashtagi ile şehrin çeşitli noktalarına yerleştirdi. Projenin ilk aşamasında logo veya başka bir görsel içermeyen afiş tasarımları merak uyandırmayı amaçlıyordu. Nitekim afişler bir hayli spekülasyona neden oldu.

Projenin ikinci aşamasında ise mevcut afişlerin yanına Atatürk’ün o semtte çekilmiş bir fotoğrafının ve ilk afişteki soruların cevaplarının yer aldığı ikinci afişler yerleştirildi. Organik olarak paylaşılmasının yanı sıra 10 Kasım günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesapları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan “Biliriz” videosuyla birlikte kampanya binlerce kişiye erişerek yine binlerce görüntüleme aldı.

“Biliriz” kampanya videosu ile kampanya sonucunun değerlendirildiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

@ekrem.imamoglu #Biliriz hatıralarını… Yaşatırız mirasını. İstanbul’u ne çok sevdiğini biliriz. Biliyoruz, seviyoruz, anıyoruz. #10Kasım ♬ orijinal ses – Ekrem İmamoğlu

Görseller: Twitter, Youtube, TikTok, Instagram