Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Felis Ödülleri açıklandı

Felis Ödülleri açıklandı

MediaCat Felis ödülleri dün akşam Swissotel’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Felis Ödülleri medya yaratıcılığı için verilen ve ilki yapılan bir organizasyon.

BÜYÜK ÖDÜL
STARCOM
PEGASUS HAVAYOLLARI
TAM ZAMANINDA

EN İYİ TELEVİZYON MEDYA KULLANIMI
STARCOM
PEGASUS HAVAYOLLARI
TAM ZAMANINDA

EN İYİ GAZETE MEDYA KULLANIMI
MINDSHARE
RADİKAL GAZETESİ
HER SAYFA SAĞ SAYFA

EN İYİ DERGİ MEDYA KULLANIMI
MINDSHARE
MOTOROLA
MotoSLVR SERİSİ – MOTOROLA L6-L7

EN İYİ SİNEMA MEDYA KULLANIMI
TBWA / İSTANBUL
LUNA DESIGN CENTER
KİTAP OKUYAN KADIN

EN İYİ AÇIKHAVA MEDYA KULLANIMI
UNIVERSAL MCCANN
THE COCA-COLA COMPANY
COCA-COLA TADINDA HAYAT-OOH

EN İYİ RADYO MEDYA KULLANIMI
MINDSHARE
UNILEVER
ELİDOR “TAÇLANDIR GÜZELLİĞİNİ” RÖLANSMANI

EN İYİ İNTERAKTİF MEDYA KULLANIMI
MINDSHARE
NIKE
NIKE JOGA BONITO – GNCTRKCLL MOBİL PLATFORM

EN İYİ YENİ MEDYA KULLANIMI
004 +
TURKCELL
TURKCELL DERSANELER ZİL SESİ

EN İYİ ÇOKLU MEDYA KULLANIMI
MINDSHARE
NIKE
NIKE JOGA BONITO – 360 DERECE İLETİŞİM

EN İYİ ÖZEL HEDEF KİTLELER MEDYA KULLANIMI
MINDSHARE
TURKCELL
TANIMLANMAMIŞI TANIMLAMAK

HEDEF KİTLE: GENÇ YETİŞKİNLER
MEDIACOM
VOLKSWAGEN
VW POLO CUP INTERNET YARIŞI

HEDEF KİTLE: KADINLAR
STARCOM
P&G – PANTENE
KADINSI TATLI ÇELİŞKİLER

HEDEF KİTLE KATEGORİSİ: BEBEK
MINDSHARE
NUMİL
BEBELAC CEP BEBE

HEDEF KİTLE KATEGORİSİ: KAMU YARARI
CARAT
BANKALARARASI KART MERKEZİ
CHIP AND PIN

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
MEDIAEDGE CIA
IKEA
IKEA IZMIR SAHIL YOLU KULLANIMI

MediaCat’in konuyla ilgili haberi de şöyle:

Yaratıcı medya planlama fikirlerini ödüllendirmek amacıyla MediaCat tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Felis Medya Ödüllerinde kazananlar, dün gece (21 Eylül 2006) Swissotel’de yapılan bir törenle açıklandı. Ana sponsorluğu Zaman gazetesi tarafından üstelenilen ve sunuculuğunu Ali Poyrazoğlu’nun yaptığı geceye reklam ve medya dünyası ile reklamverenler tarafından birçok önemli isim katıldı.

Bütün ödüllerin, jüri başkanlığını yapan Unilever Türkiye Başkanı İzzet Karaca tarafından dağıtıldığı gecede Büyük Ödül, Pegasus Havayolları için yaptığı ‘Tam Zamanında’ adlı yaratıcı medya çalışmasıyla Starcom’a verilirken, törene MindShare damgasını vurdu. Ajans tam 7 kategoride ödül aldı.

MECRA KATEGORİLERİ
Gecede Televizyon kategorisinde ödül, aynı zamanda büyük ödüle layık görülen Starcom’un ‘Tam Zamanında’ çalışmasına verilirken, Gazete kategorisinde ödül MindShare’in Radikal gazetesi için hazırladığı ‘Her Sayfa Sağ Sayfa’ çalışmasına gitti.

Dergi kategorisinin ödülü de MindShare’e gitti. Ajans ödüle layık görülen ‘MotoSLVR Serisi’ adlı çalışmasını Motorola için gerçekleştirdi. Sinema kategorisinin ödülü ise yaratıcı bir ajansa, TBWA’e verildi. Luna Design Center için hazırlanan bu çalışma ‘Kitap Okuyan Kadın’ başlığını taşıyor.

En fazla başvurunun olduğu Out of Home kategorisinin ödülü, ‘Universal McCann’in Coca-Cola için yaptığı ‘Coca-Cola Tadında Hayat’ çalışmasına verildi. Radyo ve İnteraktif kategorilerinin ödülleri de MindShare’e gitti. Ajans, Unilever’in Elidor markasının ‘Taçlandır Güzelliğini’ adlı rölansman çalışmasıyla Radyo kategorisinde ve Nike için yaptığı ‘Joga Bonito – GNCTRKCLL’ başlıklı işiyle İnteraktif kategorisinde zirveye çıktı.

Yeni Medya kategorisinin ödülü 004+’a verildi. Ajans bu ödülü Turkcell’in müziklerini dershane zili yapma fikriyle aldı. Çoklu Mecra kategorisinin ödülünü Mindshare, Nike’ın Joga Bonito konsepti çerçevesinde gerçekleştirdiği ‘360 Derece İletişim’ adlı çalışmayla aldı.

HEDEF KİTLE KATEGORİLERİ
Gecede mecra bazlı kategorilerin yanısıra hedef kitle bazlı kategorilerde de ödül verildi. Bebek kateorisinde MindShare Numil için yaptığı ‘Bebelac Cep Bebe’ çalışmasıyla ödül alırken, Çocuk ve Gençlik kategorisinde ödüle layık iş bulunamadı. Genç Yetişkinler kategorisinde Mediacom Volkswagen için yaptığı ‘VW Polo Cup İnternet yarışı’ çalışmasıyla ödüle uzandı.

Jüri Erkekler kategorisinde ödül vermezken, Kadınlar kategorisinde Starcom Procter & Gamble’ın Pantene markası için yaptığı ‘Kadınsı Tatlı Çelişkiler’ çalışmasıyla ödül aldı.

Özel Hedef Kitleler kategorisinde Mindshare Turcell için yaptığı ‘Tanımlanmamışı Tanımlamak’ adlı çalışmasıyla ödül alırken, Kamu Yararı kategorisinde ödül Carat’ın Bankalararası Kart Merkezsi için yaptığı ‘Chip and Pin’ çalışmasına verildi.