Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
20.000 Spor Ayakkabının Geri Dönüşümüyle Yapılan Basketbol Sahası

20.000 Spor Ayakkabının Geri Dönüşümüyle Yapılan Basketbol Sahası

Nike'nin, Accept & Proceed iş birliğiyle hayata geçirdiği MTZ Blok 70 adlı basketbol sahasının yapımında, 20.000 geri dönüştürülmüş spor ayakkabı kullanıldı.

Nike, Belgrad’da bölge sakinlerinden toplanan eski spor ayakkabıların geri dönüştürülmesiyle yaratılan bir basketbol sahasını hayata geçirdi. Saha, Nike’ın fiziksel aktiviteyi teşvik etme, yerel topluluğu güçlendirme ve altyapıyı daha sürdürülebilir yollarla geliştirme misyonunu yansıtıyor. Ayrıca geleceğe yönelik sıfır karbon ve sıfır atık hedefleriyle de paralellik taşıyor. MTZ Blok 70 adlı saha, Londra merkezli kreatif ajans Accept & Proceed tarafından tasarlanmış ve Eylül ayında kullanıma açılmış.

MTZ Blok 70, basketbol profesyonellerinin yükselişine sahne olan bir bölgede yer alıyor

Accept & Proceed B Corporation sertifikalı bir stüdyo. Bu sertifikanın ne anlama geldiğine dair açıklamayı bu haberde görebilirsiniz. Bu anlamda MTZ Blok 70’in tasarımı için ideal bir seçim olmuş. Ekip, sahanın yenilenmesi için oldukça titiz bir çalışma gerçekleştirmiş. Çünkü bu sahanın bulunduğu bölge, birçok basketbol profesyonelinin yükselişine sahne olan tarihi bir yer. Saha, Yeni Belgrad’da (Novi Beograd – Belgrad’daki en kalabalık ilçe) inşa edilmiş.

Aslında inşa edilen yapı, basketbol sahasından da ibaret değil. Çocuk oyun alanı, atık ayakkabı toplama alanı, açık hava egzersiz aletlerinin bulunduğu alan gibi birbirine bağlı alanlar inşa edilmiş.

MTZ Blok 70

Yerel topluluk, ayakkabılarını bırakabilecekleri toplama alanları üzerinden programa dahil olmuş ve bu da onların sahayla daha güçlü bir duygusal bağ kurmasına neden olmuş. Bu sürükleyici ve eğitici deneyim, topluluğun markaya ve sürdürülebilir sürece güvenmesini sağlıyor. Bu saha, Nike’ın sıfır karbon ve sıfır atık uygulamaları yoluyla gezegenin ve sporun geleceğini korumaya yönelik daha geniş çaplı girişimi olan Move To Zero’nun bir uzantısı.

Basketbol sahası tasarımları ilginizi çekiyorsa, görünümüyle adeta sanat eseri olan bu sahalara da göz atmanızı öneririm.

MTZ Blok 70

Görsel: Accept & Proceed