Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Meme Kanserini Cansız Mankenle Kontrol Edin

Meme Kanserini Cansız Mankenle Kontrol Edin

Roche, meme kanserinde elle muayenenin önemini anlatmak için olası kanser kitlelerini gösteren 3 boyutlu panolar hazırlayarak AVM'lerin kadınlar tuvaletlerine yerleştirdi.

Kanserde erken teşhis çok önemli. Ancak ne yazık ki, hepsi için kişinin kendi kendisini muayene etmesi mümkün olmuyor. Meme kanseri ise öyle değil. Elle muayene yoluyla kanser sinyali verebilecek kitleleri yakalamak mümkün. Erken teşhisin hayati önem taşıdığı düşünülürse elle muayenenin önemi de açık. Bu nedenle meme kanseriyle ilgili farkındalık kampanyalarının pek çoğu bu konuya eğiliyor. Ancak pek çoğunun verdiği bilgi teoride kalıyor. Bu nedenle Roche, doğru muayene yöntemlerini pratik olarak da anlatmak amacıyla bir çalışma hazırladı.

Reaktör İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yaşama Zaman Tanıyın” projesi; kadınların kanser riski taşıyan kitleleri en iyi bu kitlelere dokunarak tespit edebilecekleri öngörüsünden hareket ediyor. Bunun için, 3 boyutlu kadın gövdesi figürü taşıyan panolar oluşturuldu ve bu panolar AVM’lerin kadınlar tuvaletlerine yerleştirildi. Bununla kadınlara muayenelerini çekinmeden rahatça yapabilecekleri bir ortam sağlamaktı.

Mannequin olarak adlandırılan kadın figürlerinin meme kısmına, uzman hekimlerin yönlendirmeleriyle meme kanseri kitlelerine çok benzer temsili kitleler içeren gerçek meme protezleri kondu. Bu protezler sayesinde kitlenin büyüklüğü, şekli, sertliği ve bulunabileceği noktalar konusunda yaşanan belirsizliğe çözüm getirmek hedeflendi. 3 boyutlu ilanlarla kadınlar hem kendi vücutlarında aramaları gereken kitleleri, birebir örneklerine dokunarak tanıdı, hem de rahat bir alanda oldukları için öğrendikleri bilgileri anında kendilerinde uygulayabildi.

Kampanyaya Kristal Elma

Doktorlar ve dernek görevlilerin de büyük ilgisini çeken kampanya, genişletilerek “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olan bu ay itibariyle Türkiye’nin dört yanındaki şehirlere de taşındı. Ayrıca “Mammaquin”ler hastane ve derneklerde meme kanseri belirtilerine yönelik bir kaynak olarak kullanılmaya başlandı. Kampanya; Kristal Elma Festivali 2017’de Medya Kullanımı/Açıkhava Kullanımı kategorisinde Kristal Elma kazanırken, Açıkhava/Büyük ve Küçük Ölçek Ambient kategorisinin Kurumsal İmaj & Toplumsal Sorumluluk dalında Bronz Elma’nın sahibi oldu.

Künye:
Proje Adı: Yaşama Zaman Tanıyın
Reklamveren: Roche İlaç
Reklam Ajansı: Reaktör İstanbul

Görsel: Vimeo – Reaktör İstanbul