Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Medyadaki Meme Ucu Sansürünü Erkek Memesiyle Aşan Farkındalık Kampanyası

Sosyal Medyadaki Meme Ucu Sansürünü Erkek Memesiyle Aşan Farkındalık Kampanyası

MACMA, Facebook ve Instagram'daki meme ucu sansürünü erkek memesiyle delerek kansere karşı farkındalık yaratan bir kampanya hazırladı.

Arjantin’in Buenos Aires kentinde yer alan meme kanserine karşı yardım hareketi Movimiento Ayuda Cáncer de Mama (MACMA), David Buenos Aires ile kadınların memelerinde meydana gelen değişiklikleri gözlemleyip kanser belirtilerini önceden fark edebildiği muayene yöntemini karşı cins üzerinde anlatan bir kampanya filmi yayınladı.

Kadın meme ucunun sergilenmesi konusunda katı bir tutum sergileyen, meme ucunun göründüğü kadın fotoğraflarını yasaklayan Facebook ve Instagram’ın bu konudaki yasaklarına takılmaktan kurtulan kampanyada, kadınların belirli aralıklarla mutlaka yapması gereken muayene, bir erkeğin memeleri üzerinden anlatılıyor. Facebook, yalnızca çocuk emziren annelerin meme ucu görselleri kabul görürken, Instagram, Rihanna’nın bile üstsüz fotoğraf paylaşmasına izin vermiyor.

Kadın meme uçlarına sansür uygulayan sosyal ağları eleştiren videonun başlangıcında, bir memesi Instagram diğer memesiyse Facebook logolarıyla kapatılan bir kadının önüne erkek olduğu için göğüsleri sansüre takılmayan “Henry” geçiyor ve arkada bulunan kadın Henry’nin üzerinde rutin meme kanseri muayenesini uygulamalı olarak anlatmaya başlıyor.

Meme kanseri, dünyadaki kadınlar arasında en yaygın olan kanser türü. Her 8 kadından 1’i hayatlarının bir döneminde meme kanserine yakalanma riski taşıyor. Meme kanserinde erken teşhis ise hayat kurtarıyor.

İspanyolca ismi #TetasxTetas, İngilizcesi ise #ManBoobs4Boobs olan kampanya, sosyal medyada epey pozitif tepkiler almış. Kampanya, sosyal mecraların cinsiyetçi çıplaklık yaklaşımına karşı eşitlik arayışıyla 2012 yılında başlatılan #FreeTheNipple hareketini de anımsatıyor.

Künye:

Marka: MACMA
Başlık: “ManBoobs4Boobs”
Ajans: David Buenos Aires
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Joaquin Cubria, Ignacio Ferioli
Metin Yazarı: Juan Peña
Sanat Yönetmeni: Ricardo Casal
Genel Hesap Yöneticisi: Emanuel Abeijon
Hesap Yöneticisi: Lucila Castellani
Prodüksiyon Amiri: Brenda Morrison Fell
Ajans Yapımcısı: Felipe Calvino
Prodüksiyon Şirketi: LANDIA
Yetkili Yapımcı: Adrian D’Amario
Yapımcı: Thomas Amoedo
Görüntü Yönetmeni: Nicolas Hardy
Ses: PORTA Estudio
Müzik: Cluster
Editör: Ana Svarz

Görsel: YouTube