Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Yerine Sabundan Yapılmış Şampuan Şişesi

Plastik Yerine Sabundan Yapılmış Şampuan Şişesi

Mi Zhou şampuan, losyon gibi banyo ürünlerinin ambalajında plastik yerine sabun kullandığı Soapack adlı projeyle dikkat çekiyor.

Bilim insanları ve tasarımcılar, plastiğe karşı açılan savaşa destek vermek için sürekli yeni çözümler arıyor. En sık karşımıza çıkan yöntemlerden biri de plastik ambalajın yerine kaktüsten ya da sebzelerden yapılmış yenilebilir doğal plastiği koymak. Ayrıca plastik ambalaj yerine doğrudan muz yapraklarının kullanılmaya başlaması da Asya ülkelerinde atılan çarpıcı adımlardan biriydi. Mi Zhou ise duruma başka bir açıdan bakarak Soapack adlı projesini ortaya atıyor ve plastik ambalajın yerine sabunu koyuyor.

Soapack, banyo ürünlerini plastik atıktan arındırıyor

Mi Zhou, Central Saint Martins’te yüksek lisans programı Material Futures kapsamında proje üreten bir öğrenci. Soapack adlı projesinde banyo malzemelerinin ambalajlarını tek kullanımlık olmaktan çıkarıp, kullanılabilir ürünlere dönüştürmeyi hedeflemiş. Böylece losyon, sabun ve şampuan gibi ürünlerinden ambalaj tasarımlarında plastik tüpler yerine sabun kullanmaya karar vermiş. Zhou, konsept proje Soapack için sabun sanatçısı Yanhao Shi’ye ve sabun endüstrisinde bir uzman olan Luis Spitz’e danışmış.

Soapack

Sonuçta oldukça şık ambalajlar ortaya çıkmış. Yumuşak nane yeşili, şeftali ve sarı tonlarındaki saydam kaplar; klasik parfüm şişeleri ve pudra kutularını akla getiren sofistike tasarımlara sahip. Tabii insanın aklına “Ya sabun, içindeki ürün bitmeden erirse?” gibi sorular da gelmiyor değil. Ama ne olursa olsun plastik kullanmaktan iyidir. Siz ne dersiniz?

Soapack Soapack

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.