Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
P&G Yeniden Doldurulabilir Şampuan Şişesi Sistemini Tanıttı

P&G Yeniden Doldurulabilir Şampuan Şişesi Sistemini Tanıttı

P&G; Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences ve Aussie gibi şampuan markalarını kapsayan “good refill system” adlı yeniden doldurulabilir şişe sistemini tanıttı.

Plastik atıklarla mücadele için dünya genelinde önemli adımlar atılıyor. Plastiğin yerine geçebilecek biyoplastik malzemeler ve plastik kullanımını sıfırlayan yaratıcı ambalajlar sıkça karşımıza çıkıyor. Dev markalar ise bu mücadele çok hızlı adımlar atamasa da adapte olmak üzere çeşitli stratejiler geliştiriyorlar. Procter & Gamble da o devlerden biri olarak good refill system adlı yeni şampuan şişesi sistemini hayata geçirmek üzere harekete geçti.

good refill system

P&G’den “good refill system”

Good refill system dün Reuters Responsible Business Summit’te duyuruldu. Sistem, standart şampuan şişelerinden mililitrede %60 daha az plastik kullanılarak yapılmış yeniden kullanılabilir alüminyum şişelerin yanı sıra geri dönüştürülebilir yeniden doldurma torbalarını da kapsıyor.

Bu yeni ambalajlar, önümüzdeki yıl Avrupa çapında raflarda yerini alacak ve bu sistem tahmini 200 milyon hanenin ambalajlarını geri dönüştürüp yeniden kullanmasına olanak sağlayacak. P&G Avrupa saç bakımı ürünlerinden sorumlu genel müdür Artur Litarowicz bu gelişmeleri, “plastik atık krizinin gidişatını değiştirmeye başlamalıyız ve gezegenimizi korumak söz konusu olduğunda kaybedecek zamanımız yok” şeklinde açıklıyor. Bunun sadece bir başlangıç ​​olduğunu, daha yapılacak çok şey olduğunu 2030 Responsible Beauty hedeflerine hızla ulaşma yolunda ilerleyeceklerini de ekliyor.

good refill system

Sistem, P&G Beauty’nin 2021 sonuna kadar şampuan ve saç kremi şişelerinde saf plastik kullanımını % 50 azaltma hedefinin bir parçası. Marka, yılda 300 milyon daha az plastik şişe üretilmesini hedefliyor. Temmuz ayında P&G, Conservation International ve WWF ile iş birliği yapmış, önümüzdeki 10 yılda karbon nötr olma taahhüdünde bulunmuştu.

good refill system

Görsel: P&G