Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suda Çözünen Şampuan Şişeleri Avrupa’da Raflardaki Yerini Alıyor

Suda Çözünen Şampuan Şişeleri Avrupa’da Raflardaki Yerini Alıyor

BBDO Guerrero’nun sıfır atık bırakan ve tüm markaların kullanımına açık olan “The Dissolving Bottle” projesi, Avrupa'da uygulamaya konuluyor.

Reklam devi BBDO’nun Filipinli kolu BBDO Guerrero, gezegeni ambalajdan kaynaklanan kirlilikten temizlemek amacıyla ortaya attığı çevre dostu projesi The Dissolution Bottle ile 2021’de ses getirmişti. Bu konsepti, geleneksel şampuan ambalajı ve aynı zamanda şampuanın içeriği olacak şekilde bütün olarak yeniden tasarladı ve hepsini sağlam, sürdürülebilir bir şampuan kalıbında birleştirdi. Bu güncel projenin ismi ise The Dissolving Bootle oldu.

İsteyen tüm markalar tasarımı kendine uyarlayıp kullanabilir

Ürün sıradan banyo malzemelerine çok benzeyen şişe şeklindeki şampuan kalıplarından oluşuyor. Ancak ürünü kullanmak için kapağı çevirerek açmak yerine, sadece biraz su ile köpürtmek yeterli oluyor.

Her kalıp, 90 ml’lik bir plastik şişenin yerini alarak kişisel bakım ürünlerine yeni bir yaklaşım getiriyor. Yalnızca 130 gram ağırlığındaki bu bloklar tamamen organik malzemelerden yapılıyor ve The Naturale Market tarafından Filipinler’de yerel olarak üretiliyor.

BBDO Guerrero tasarımı açık kaynak olarak sunarak diğer markaların The Dissolution Bottle‘ın kendi versiyonlarını oluşturmasına ve toplu olarak plastik atıkları azaltmasına olanak tanımış. Ayrıca ajans, topluluk odaklı geçim projeleri için kalıpları zanaatkar üreticilere maliyeti karşılığında sunmuş. Proje yayıldıkça da sayıların gücü konuşacak elbette.

Amaç kişisel bakım sektörünün tamamını yeniden şekillendirmek

Cannes Lions ve The One Show dahil olmak üzere onlarca ödül alan bu çözüm, şimdi BBDO Guerrero ile Almanya’nın Köln kentinde bulunan sürdürülebilir bir e-ticaret şirketi olan LUORO GmbH arasındaki iş birliği sayesinde, Avrupa’ya doğru yola çıkıyor. Çözünen Şişe, LUORO’nun “plain b” markasının bir parçası olacak ve çevre dostu etkisini küresel bir izleyici kitlesine taşıyacak.

Avrupalı ​​tüketiciler şampuan “şişesini” Parlak Gül, Kırmızı Kan Portakalı, Paçuli ie Sedir ve Taze Aloe Vera olmak üzere dört farklı seçenekle alabilecekler:

Her yıl sekiz milyon tonluk plastik atığın okyanuslara karıştığı ve kişisel bakım endüstrisinin bu çevresel krize büyük katkıda bulunduğu göz önüne alındığında plastik kirliliğine çözüm bulmanın aciliyetini de tartışmaya gerek kalmıyor.

Almanya’da ve Avrupa’nın geri kalanında ikamet eden tüketiciler yakında plain b ve WingGuard’ın internet sitelerinden bir Dissolving Bottle alabilecekler. Her satın alma, Berlin’deki kar amacı gütmeyen çevre kuruluşu CleanHub ile yapılan iş birliğine ayrılacak. Bu da Asya ve Afrika’daki kıyı bölgelerindeki plastik atıkların toplanması çalışmalarında kullanılacak.
Bunun ardından Avusturya’daki sağlık ve güzellik mağazası BİPA’da da bu şişeler raflardaki yerini alacak.

Dünya plastik kirliliğiyle uğraşırken The Dissolution Bottle, kişisel bakım sektörünü yeniden şekillendirme ve çevresel bozulmaya olan katkısını önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip yenilikçi bir çözüm olarak duruyor.

Tasarımcı Mi Zhou da Soapack isimli öğrencilik dönemi projesinde şampuan, losyon gibi banyo ürünlerinin ambalajında plastik yerine sabun kullanmayı önermişti.

Görsel: The Dissolving Bootle