Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Şampuan Şişelerini Cep Telefonu Kredileriyle Değiştiren Geri Dönüşüm İstasyonu

​Şampuan Şişelerini Cep Telefonu Kredileriyle Değiştiren Geri Dönüşüm İstasyonu

Unilever Brezilya, boş şampuan şişelerini cep telefonu kontörleriyle değiştiriyor.

Günümüzde ekolojik-bilinçli tüketiciler için, geri dönüştürülebilir içerikli ürün bulmak artık oldukça kolaylaştı. Ama bir geri dönüşüm istasyonunu sahiplenen bir marka bulmak o kadar da sık karşılaştığımız bir şey değil.

Seda Recarga Natural saç bakım ürünlerinin lansmanı için Unilever Brezilya, Sao Paluo’nun Republica metro istasyonuna bir geri dönüşüm istasyonu kurdu. Bu istasyondaki makine ile tek kullanımlık boş şampuan şişeleriniz, cep telefonu kontörleriyle ve bonuslarla değiştirilebiliyor.

Ekim ayı boyunca, tüketicilerin herhangi bir markanın boş şampuan şişesini getirerek makineye atabildikleri kampanyada, kullanıcılar şişeleri makineye attıktan sonra, makine arka tarafında şişeleri depolayarak ekranında cep telefonuna yükleme yapılabilecek kodu gösteriyor.

Kullanıcılar kodun çıktısını alarak TIM, OI, Claro ya da Vivo operatörlerinden birinden yüklemelerini gerçekleştirebilirlerken ayrıca geri dönüştürülen şişelerin WWF- Brezilya’ya katkıda bulunduğunu da söylemekte yarar var.

Bu projeyle birlikte, markanın beraber çalıştığı JWT Brezilya, Unilever’in sürdürülebilirlik ilkesini oldukça güzel bir şekilde hayata geçirmiş görünüyor.

Seda Geri Dönüşüm İstasyonu, markanın yeşil çay, turunçgiller, ginseng ve dut içeren Recarga Natural ürün gamınının lansman kampanyasının sadece bir parçası.