Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yamaç Paraşütünün Sesi

Yamaç Paraşütünün Sesi

Ses mühendisi Thibaut Darscotte bu sporun sesini kaydediyor.

Doğanın içinde barındırdığı pek çok ses var. Bunların kimisi içten kimisi dokunuşlarla ortaya çıkıyor. Her aksiyonun sonucunda bir ses ortaya çıkıyor. Basit ritimler veya düzenli akustik seslerle doğa insanın elde edemediklerini ispatlamaya devam ediyor. Doğa varlığını kendi başına devam ettirebiliyor. Conservation International kuruluşu buna dikkat çekmek adına doğanın dilinden insanların yaşattıklarını dile getiriyor.

Doğanın, insanlarla başbaşa yaptığı görüşmelerden birinin sesini kaydetmek istiyor Thibaut Darscotte. Bu nedenle yamaç paraşütçü Théo de Blic, onun için uçmaya devam düşmeye karar veriyor. Akrobatik hareketleriyle birlikte yaşadıklarını aktaran sporcunun çevresindeki sesler ise özel ekipmanlarla kayıt altına alınıyor. Videoyu başında da belirttiği gibi kulaklık ile rahat duyabileceğiniz bir konumla izlemeniz şiddetle tasiye ediliyor.

Hikayenin perde arkasında ise Shams isimli yönetmen bulunuyor. Kendisi aynı zamanda fotoğraf, dağcılık, yamaç paraşütü ve doğa yürüşü yapıyor. Vimeo hesabı üzerinden kendini böyle tanımlıyor. Yönetmen, bir önceki işinde akrobasiyi, trapez ve jonglörlük ile birleştiriyor. Yamaç Paraşütü Sirki isimli filmi bu spor üzerindeki ilgisini ve sevgisini ziyadesiyle göz önüne seriyor.

Görsel; Vimeo