Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Kredi Kartları Yerine: Plastc

Tüm Kredi Kartları Yerine: Plastc

Cüzdanınızda taşıdığınız tüm manyetik bantlı kartları bünyesinde toplayabilen bir kart, Plastc.

Günümüzde cüzdanımızda bulunması gereken pek çok kart var. Kredi kartı, banka kartı, hediye kartı, üyelik kartı veya iş yerine girişte kullandığınız manyetik okuyuculu kart ve daha niceleri ile bu liste uzayıp gidiyor. Bu soruna teknoloji ile çözüm getirmek de yine girişimcilere düşüyor. Plastc; 20 kartı hafızasında tutabilen, akıllı telefonunuz ile birlikte çalışan bir kart. 30 günlük batarya ömrü de dokunmatik ekranıyla kullanışlı bir çözüm sunuyor.

Bilinen kredi kartlarında bulunan çip, barkod, manyetik bant ve temassız ödeme yöntemleri bu kart ile geçerli. Böylece bir kredi kartını aratmayan özelliklere sahip oluyor. Fakat kredi kartınızı kaybettiğinizde kolayca bankanızı arayarak kullanıma kapatıp iptal edebiliyorsunuz. Plastc arayacağınız bir kurum veya kuruluşa da ihtiyaç duymuyor. Dokunmatik ekranından koruma şifresi belirlenebiliyor. Eğer kartınızı bir yerde unutup giderseniz telefonunuza bu konuda bildirim geliyor. Ve tüm bunlar için çok geç ise Plastc üzerinde bulunan tüm bilgileri telefonunuzla silebiliyorsunuz. Ön sipariş aşamasında olan bu ürün 2015 yazında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Bu konuda geçtiğimiz yıl bir girişimde daha bulunulmuştu. Coin ismindeki benzer bir kart neredeyse aynı hizmetleri sunuyordu. Piyasaya çıktığında büyük ilgi toplayan bu ürün şu anda iflasın eşiğinde bulunuyor. Olumlu ve olumsuz yanlarıyla birlikte hakkında pek çok makale yazıldı. Kimi zaman sunduğu hizmetin faydalı ve kullanışlı olduğu söylendi. Kimi zaman ise güvenlik konusunda şüphe çekti. Coin’in güncel durumunu kontrol etmek için Facebook ve Twitter hesaplarını kontrol ettiğimizde ise 22 Ağustos bu yana herhangi bir hareket göremiyoruz.

Plastc’in Coin’in yaşadığı süreçten ders çıkarıp kendine neler kattığını ise piyasaya çıktığında görebileceğiz.

https://vimeo.com/108231682
Görsel; Vimeo