Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Engelliler için Çentikli Kart

Görme Engelliler için Çentikli Kart

Mastercard, görme engelliler için sunduğu çentikli kartlarını tasvirlerin ve sesli betimlemelerin ön planda olduğu kampanyasıyla duyuruyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre küresel ölçekte körlük ya da görme bozukluğu 2,2 milyar kişiyi etkiliyor. True Name uygulamasında olduğu gibi çeşitli alanlarda kapsayıcılık konusunda adımlar atan Mastercard’ın görme engelliler için sunduğu Touch Card adlı yeni kart standardı da kapsayıcılık alanındaki çeşitliliği genişletmek için atılmış bir adım.

Mastercard’ın çentikli kartlarıyla ödeme yapmanın kolay yolu

Touch Card, kartların yan tarafında yer alan çentikler sayesinde kredi kartı, banka kartı ve ön ödemli kartların ayırt edilmesini kolaylaştırıyor. Kredi kartında yuvarlak, ön ödemeli kartlarda üçgen, banka kartlarında ise geniş bir kare çentik yer alıyor. Bu sayede görme bozukluğu ve görme engeli bulunan kişiler ödeme sırasında işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor.

Bu kartların tanımını geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yapan finans şirketi, Mastercard’ın CMO ve CCO’su Raja Rajamannar’ın katıldığı SXSW 2022 otrumunda da şirketin kurumsal kimlik değişimini ve pazarlamada yaşadığı dönüşümü paylaşmıştı. Kartların tasarım süreci için The Royal National Institute of Blind People (RNIB) ile birlikte çalışan Mastercard, şimdi bu kartları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. McCann New York tarafından yaratılan Spotlight başlıklı kampanya da çentikli kartların tanıtımını gerçekleştiriyor.

Reklam filmi, sesli betimlemeler kullanarak kör ya da kısmen görme engelli kişileri ön plana koyuyor. Görsel vurgular hikayenin anlatımını destekleyecek şekilde yine görme engellilerin günlük yaşamını tasvir ediyor.

Filmde; yazar, yönetmen, oyuncu, eğitimci ve engelli hakları savunucusu Marilee Talkington yer alıyor. Kendisi de kısmi görme engelli olan sanatçı, Mastercard’ın hayatı kolaylaştıran çözümünün günlük hayatta ne denli faydalı olabileceğini gösteriyor. Raja Rajamannar, erişilebilirliği göz önünde bulundurarak yaptıkları bu yenilikte herkes için eşit fırsatlar sunmaya gayret ettiklerini vurguluyor.

Künye

Müşteri: Mastercard
Ajans: McCann New York
CCO: Pierre Lipton
ECD: Caprice Yu
Yaratıcı Yöentmen: Ryan Paulson, Chad Baker, Ethan Schmidt, Pebble Goh, Caro Rebello, Artur Lipori
Prodükisyon Müdürü: Aaron Kovan – Head of Production
Production Şirketi: MJZ
Yönetmen: Fredrik Bond

Görsel: Mastercard, YouTube