Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ait Hissettiğin Kimlik, Seçtiğin İsim Mastercard Kartlarında

Ait Hissettiğin Kimlik, Seçtiğin İsim Mastercard Kartlarında

Mastercard’ın, True Name girişimi trans ve Non-binary kişilerin banka kartlarında seçmiş oldukları isimleri kullanmalarına imkan veriyor.

Transseksüeller ve ve ikili toplumsal cinsiyet sistemine dahil olmayan non-binary kişiler için alışveriş yapmak bazen çile verici bir durum olabiliyor. Çoğu banka, müşterilerinin doğumlarında verilmiş olan isimleri dışında herhangi bir adı kartlarda kullanmasına izin vermiyor. Bu durum kimin zaman karmaşaya, yargılayıcı bakışlara, adaletsizliğe ve hatta şiddete varan sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle trans ve siyah topluluğunda yer alan kişiler kimlikleri nedeniyle çeşitli tehditlere ve şiddete maruz kalıyor. Mastercard seçilen ismin kolayca değiştirilmesini sağlayan True Name uygulamasıyla her kimlikten insanın yanında olduğunu gösteriyor.

Mastercard, LGBTI+ topluluğunu destekliyor

Bir kartı güvende tutmanın insanları güvende tutmakla ilgili olduğunu savunan Mastercard, True Name kampanyasıyla kendini özgürce yansıtmak isteyenlerin yanında yer alıyor. McCann New York imzalı kampanya Onur Haftası kapsamında gerçekleştiriliyor. Kampanya, trans ve ikili toplumsal cinsiyet sistemine dahil olmayan non-binary kişilerin seçmiş olduğu isimleri bankamatik ve kredi kartlarında kullanabileceğini açıklıyor.

Mastercard Kuzey Amerika pazarlama ve iletişim başkan yardımcısı Cheryl Guerin dünyanın her zamankinden daha fazla ayrımcılığın ve ırkçılığın karşısında durması gerektiğini belirtiyor. Herkes için eşitliğin olduğu bir dünyada tüm kimlikleri kucaklamanın önemine değiniyor.

Mastercard, 10 yıl aşkın süredir WorldPride’ın resmi sponsorları arasında yer alıyor. True Name kampanyası da LGBTİ+ topluluklarını desteklediğini göstermesinin yeni bir yolu olarak sunuluyor.

Künye

Müşteri: Mastercard
Ajans: McCann New York
CCO: Thomas Murphy and Sean Bryan
Küresel ECD: Piérre Lipton, Adrian Botan
ECD: Pete Jones
Başkan: Adrian Botan
GCD: Cinzia Crociani
Yaratıcı Yönetmen: Leopold Billard
ACD: Lucas Crigler
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Andre DeCastro
Prodüksiyon Şefi: Nathy Aviram
Yapımcı: Liz O’Connor
İdari Yapımcı: Eric Johnson
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
Düzenleme: No6.

Görsel: YouTube