Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Diesel’den Hayallerinin Peşinde Koşan Bir Transın Hikayesi

Diesel’den Hayallerinin Peşinde Koşan Bir Transın Hikayesi

Diesel için hazırlanan Publicis Italy imzalı Francesca reklam filmi toplumsal cinsiyet rollerini sorgulayarak bireylerin istediklerini yapmakta özgür olduğunu vurguluyor.

Diesel ikinci pride koleksiyonunu toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze alan reklam filmi ile tanıtıyor. Plaj kıyafetlerinden tişörtlere kadar 49 parçanın yer aldığı özel koleksiyon için hazırlanan film, her bireyin toplumda kendine yer bulması için çalışmalar gerçekleştiren İtalyan Diversity derneği desteği ile hazırlandı. LGBTİ+ bireylerin hak ve özgürlüklerinin kutlandığı Onur Ayı kapsamında yayınlanan reklam filmi markanın bireysel yaşam özgürlüğünü desteklediğini vurguluyor.

Francesca hayallerinin peşinden koşuyor

Publicis Italy tarafından hazırlanan Francesca başlıklı reklam filmi trans Francesca üzerinden toplumsal cinsiyetçilik konusuna odaklanıyor. Francois Rousselet tarafından yönetilen reklam filmi özgürce yaşamak ve hayallere kavuşmak için her türlü engelin üstesinden aşılabileceğini gösteriyor. Francesca karakterini model ve aktivist Harlow Monroe canlandırıyor. Ayrıca; Ian Isiah, Stella Lucia, Sofia Malamute ve Saro gibi LGBTİ+ modeller de reklam filminde yer alıyor.

Aynı zamanda rahibe olmanın hayalini kuran Francesca’nın kimlik mücadelesi boyunca yaşadığı irili ufaklı değişimler filme konu ediniliyor. Kendisini özgür hissettiği kimliğine kavuşma anına kadar geçen süreçte vücudunda ve ruhunda yaşanan değişimler aktarılıyor. Bu süreç boyunca Diesel marka ürünler sık sık dikkat çekiyor.

Filmin kahramanı arzuladığı kimliğe kavuştuktan sonra bir diğer hedefine doğru da emin adımlarla ilerlemeye başlıyor. Francesca, reklam filminin sonunda bu hedefi gerçekleştirmek için manastıra gidiyor. Diesel marka pantolonu çıkarıp diğer rahibelerin arasına karışıyor. Kendi inançları doğrultusunda yaşamanın peşinden gidiyor.

Künye

Müşteri: Diesel
Ajans: Publicis Italy
Yönetmen: Francois Rousselet
CCO: Bruno Bertelli,  Cristiana Boccassini
Grup Yaratıcı Yönetmeni: Mihnea Gheorghiu, Thiago Cruz
Yapımcı: Jules de Chateleux
Metin Yazarı: Silvia Serreli
Sanat Yönetmeni: Mattia Mingardo
DoP: Matias Boucard
TV Yapımcısı: Anna Sica
Stratejik Planlama: Monica Radulescu
Hesap Müdürü: Filippo D’Andrea
Sosyal Medya Yönetimi: Saraluna Micciche
Editör: Nicolas Larrouquere
Post Prodüksiyon: mikrosimage
VFX: Sébastien Noyon
Müzik: Sizzer
Music Yapmıcısı: Seppl Kretz

Görsel: YouTube