Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duygularını İçinde Tutamayan Kutu

Duygularını İçinde Tutamayan Kutu

Fransız tasarımcı Benoit Leva, kişisel projesi "I am Square" ile insana özgü duyguları minik beyaz bir kutucukla görselleştiriyor.

Bir insanın duygularını içe atması veya ifade etmekte zorlanması ruh sağlığını ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir. Buna rağmen çoğu insan duygularını dile getirmek bir yana özenle gizlemeye çalışıyor. Sanat ve diğer yaratıcı pratikler ise dolaylı yoldan da olsa duygularımızı ifade edebildiğimiz pratikler olduğu için iyileştirici etki yaratıyor. I am Square adlı animasyon, adeta hayatımızı yöneten çeşitli duyguların bir kutu tarafından nasıl ifade edilebileceğini inceliyor.

Tüm duygular bir küple nasıl görselleştirilebilir?

Filmin başkahramanı beyaz, kağıttan bir kutucuk. Bu kutucuk mutluluk, üzüntü, öfke, endişe, utanma ve yalnız hissetme gibi temel duyguları en iyi şekilde dışa vurmak için şekilden şekle giriyor. Temel duyguların yanı sıra sabretme, sağlıklı olma, hayal kurma, acele etme, eğlenme, odaklanma, esnek olma, sakarlık, mesafeli olma, zen modu, işgal etme, intihara meyilli olma, yorgunluk, sosyalleşme, sahiplenme, empati ve aşk gibi farklı durumları da minimalist bir şekilde görselleştiriyor.

I am Square, Fransız motion designer Benoit Leva’nın imzasını taşıyor. Bu projeyi herhangi bir marka için değil, kendisi için yapmış. Leva, kağıttan yaptığı küpü ve diğer şekilleri stop motion olarak hareketlendirmiş. Müzik, La Structure’a ait.

Benoit Leva’nın çalışmalarını internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo