Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karmakarışık İç Mekanlar

Karmakarışık İç Mekanlar

Rain Szeto, eşyalarla dolu kaotik mekanlar çizerek karmaşanın içindeki güzelliği vurguluyor.

Dijital araçlarla üretim yapan sanatçıların dahi eskiz defterine kurşun kalemle fikirlerini kaydetmekten ya da zaman zaman sulu boya fırçasını eline almaktan geri kalmadığını görebilirsiniz. Bu araçlar sanatçılar içi her zaman çekici. Ortaya çıkan işlerin izleyici açısından da cazip olduğu aşikar. Mimar Kei Endo’nun Japonya’daki otel odalarına dair detaylı çizimleri ve mimar Honami Enya’nın Japon hamamı illüstrasyonları bunun en güzel örneklerindendi. Şimdi ise sulu boya ile kendine özgü bir estetik yakalayan Rain Szeto’nun işleri var karşımızda.

Karmaşanın sihri

Rain Szeto’nun işlerinde ilk göze çarpan şey, sulu boya ile farklı bir doku yakalamış olması. Çizimlerine baktığınızda sanki onlara bir tür fotoğraf filtresi uygulanmış gibi görünüyorlar. Konu olarak seçtiği iç mekanların özelliği de onu farklı kılan şeylerden. Seçtiği iç mekanlar dağınık, istiflenmiş eşyalarla ya da ürünlerle dolu odalar, mağazalar veya atölyeler. Özetlemek gerekirse tüm bu mekanlarda bir kargaşa söz konusu.

Rain Szeto

San Francisco’da çalışmalarını sürdüren illüstratör, günlük yaşamın karmaşasında ve kaosunda sihir buluyor. Bu tür iç mekanlar çizmesinin nedeni bu. Onun çizimlerinde tüm kaos, sakinlik ve nostalji duygusu yayan bir örtü gibi görünüyor. Ayrıca figürlere de yer veriyor. Figürler genelde çamaşır asmak, atölyede çalışmak ya da alış veriş yapmak gibi yalnız yapılan şeyleri gerçekleştiriyor.

Her eser, dar alanlara yığılmış renkli nesnelerle dolu. Bu biraz da Szeto’nun sanat okulunda geliştirdiği çizgi roman tarzına dayanan bir tercih. Konu ne olursa olsun ayrıntıya girmekten çekinmiyor. Elektrik mekanizmaları veya lamba tasarımı gibi teknik ayrıntılardan, birinin bahçesini nasıl düzenleyebileceği veya çalışma odasını nasıl yerleştirebileceği gibi daha kişisel olan tuhaflıklara kadar her şeyi titizlikle inşa ediyor. “Onlara, bu yerlerin gerçekten var olabileceğini hissettiren bir özgünlük duygusu vermeye çalışıyorum.” diyor sanatçı. Bu yaklaşımıyla, “detayların illüstrasyonlara gerçekten yaşam verdiğine inanıyorum” diyen Jars’ın işlerini hatırlattı bana.

Rain Szeto’nun baskı çalışmalarını ve diğer çizimlerini görmek için kendisini Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rain Szeto (@rainfsh)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rain Szeto (@rainfsh)’in paylaştığı bir gönderi

Rain Szeto Rain Szeto

Görsel: Instagram