Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stereoskopik Sulu Boya GIF’ler

Stereoskopik Sulu Boya GIF’ler

İngiliz illüstratör Marija Tiurina, "Stereogramos" serisinde kadın karakterleri merkeze alan stereoskopik sahneler yaratıyor.

Marija Tiurina sulu boyayı çok iyi kullanan bir sanatçı. Daha önce; meyve sebzelerden türettiği karakterleri ve Londra’daki sokak yaşamını masalsı bir şekilde anlatan Mind the Gap projesiyle ses getirmişti. Ayrıca salgının başlarında, farklı instagram kullanıcılarının hatıralarından oluşturduğu The Lockdown Project’e de yer vermiştik. Bu kez de Stereogramos adını verdiği yeni bir sulu boya animasyon serisiyle gündemde.

Marija Tiurina, Stereogramos için özel bir teknik geliştirmiş

İllüstrasyonlarda kadın figürleri başrolde ki zaten sanatçı, -os ekinin Litvanca’da kadın özneler için kullanılan çoğul eki olduğunu ve bu yüzden projenin ismine bu eki getirdiğini vurguluyor. Tiurina, Stereogramos serisinde şu ana kadar 3 GIF üretmiş. Figürlerin çevresinde yiyecekler, içecekler, bitkiler, giyecekler, plaklar, aksesuarlar ve günlük yaşama özgü çeşitli nesneler uçuşuyor. Bu nesneler, kadın karakterlerin kişilikleriyle ilgili ipuçları sunuyor.

Stereoskopik görüntü; aynı yüzeyin farklı noktalardan alınan görüntülerinin birleştirilmesiyle yaratılıyor. Bu yöntemle, 3 boyutlu derinliği olan statik animasyonlar yaratılıyor. En bilinen örnekleri, 19. yüzyılda ortaya çıkan stereoskoplar aracılığıyla yaratılan görüntülerdi.

Tiurina bu tarihsel stereoskoplar aracılığıyla yaratılan görüntülerden farklı bir yöntem geliştirmiş. Öncelikle her bir öğeyi çizip tek tek sulu boya ile renklendirerek işe başlamış. Her birini kestikten sonra, bazıları önde bazıları arkada kalan katmanlar halinde birleştirmiş. Böylece stereoskoplara ihtiyaç olmadan, üç boyutlu görünen tek bir görsel yaratmayı başarmış. Yapım sürecinin detaylarını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Marija Tiurina’nın çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca orijinallerini, baskılarını ve kitaplarını sattığı internet sitesine de göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram