Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sulu Boya Şehir Manzaralarını GIF’lere Dönüştürmek

Sulu Boya Şehir Manzaralarını GIF’lere Dönüştürmek

Mimar Maja Wrońska, kendi çizdiği sulu boya kent manzaralarını GIF’lere dönüştürüyor.

Polonyalı mimar ve sanatçı Maja Wrońska, kent yaşamına dair detaylı çizimler yapmayı seviyor. Wrońska Avrupa’nın farklı kentlerini konu alan sulu boya çalışmalar yapmış. Son zamanlarda, animasyon yoluyla kentlerin enerjisini yansıttığı yeni çalışmalar yapıyor. Gökdelenler, yoğun insan ve araç trafiği gibi tatsız sayılabilecek tüm unsurlar bile onun resimlerinde gözlemlemekten keyif alacağınız görüntülere dönüşüyor.

Mimar eliyle sulu boya kentler

Wrońska‘nın sulu boya GIF’lerinde; havanın kararması, ışıklı tabelalarda, trafik ışıklarında ve tabelalardaki değişim en dikkat çekici hareketlilik unsurları. Bu statik hareketlerin yanı sıra sokaklardaki yayaları, bisiklet sürücülerini ve araçları hareketlendirmek gibi daha karmaşık süreçleri de başarıyla gerçekleştirmiş sanatçı.

Bu döngüsel videoların tümünde ilk adım, Photoshop’ta birden fazla kare oluşturmak için manipüle edilecek orijinal birer resim yapmakla başlıyor. “Önce geleneksel bir sulu boya resim yapmalı ve onu iyi kalitede taramalıyım. Resim yapmak altı saatimi alıyor. Ardından, taranan resmi Photoshop’ta açıp hareket eden katmanları kesip çoğaltıyorum. Bu süreç de sanırım üç saatimi alıyor. Kaç pencereyi kestiğime veya kaç araba ve insanı hareketlendirdiğime bağlı olarak daha az ya da daha çok zaman alabiliyor.” . Bu sürecin dışında zaman zaman Artivive adlı artırılmış gerçeklik aracıyla da resimlerini hareketlendirdiği olmuş.

Mimari illüstrayonlar ilginizi çekiyorsa burada başka nefis örnekler de görebilirsiniz. Ayrıca Tartaruga Feliz’in kendi çizdiği resimlerden yapay zeka kullanarak ürettiği şu GIF’lere de göz atmak isteyebilirsiniz.

 

Görsel: Instagram