Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugatti’den Dünyanın İlk Karbon Fiber Akıllı Saati

Bugatti’den Dünyanın İlk Karbon Fiber Akıllı Saati

Volkswagen AG çatısı altındaki Fransız lüks otomobil üreticisi Bugatti, karbon fiberden üretilen dünyanın ilk akıllı saatini satışa sundu.

Geliştirdiği otomobil teknolojilerini bileğe taşımayı seven Fransız lüks otomobil üreticisi Bugatti, bu kez karbon fiber gövdeli hiper otomobiller için yürüttüğü çalışmaları akıllı saate dönüştürdü. Volkswagen AG çatısı altındaki şirket, geçtiğimiz aylarda duyurduğu tamamen karbon fiber bir gövdeye sahip olan Bugatti Chiron modelinden ilham alınarak tasarladığı ilk karbon fiber gövdeli akıllı saati Bugatti Carbone Limited Edition‘ı piyasaya sundu.

2 bin 500 adet olmak üzere sınırlı sayıda piyasaya sürülen Bugatti Carbone Limited Edition, aynı zamanda markanın otomobilleriyle de entegre olarak çalışıyor. Avusturyalı Viita Watches iş birliğiyle geliştirilen Bugatti Carbone Limited Edition, kullanıcının otomobilinin hızını, ivmesini ve tur sürelerini otomatik olarak takip edebilmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra sahip olduğu karbon fiber gövde sayesinde markanın bir önceki akıllı saat modeli olan Bugatti Ceramique Edition One’dan yüzde 22 oranında daha büyük bir pil barındırıyor. Ayrıca Bugatti Ceramique Edition One’a göre yüzde 13 oranında daha hafif. 390 x 390 AMOLED ve 16,7 milyon renkli ekrana sahip olan akıllı saatin ekranı, GPS özelliği kapatıldığı takdirde 15 güne kadar tamamen açık kalabiliyor.

Stres seviyelerini algılama yeteneğine sahip olan Bugatti Carbone Limited Edition, iOS 13.0 ve Android 7 üzeri iPhone’larla eşleşerek 90 kadar spor ve sağlık ölçümü gerçekleştirebiliyor. Kasa arkasındaki ikili sensörler, kalp atış hızını ve kalp atış hızı değişkenliğini izliyor. Bugatti Carbone Limited Edition ayrıca 100 metreye kadar suya dayanıklı.

Dünyanın ilk karbon fiberden üretilen akıllı saati olarak lanse edilen Bugatti Carbone Limited Edition, sınırlı da olsa seri üretim olarak bu alanda üretilen ilk akıllı saat olabilir. Ancak ilk deneme sayılmaz. Zira bir dönem çeşitli Apple aksesuarları yaratmasıyla tanınan Feld & Volk adlı tasarımcılar topluluğu, 2016 yılında karbon fiber kullanarak Apple Watch’u yeniden tasarlamıştı.

Görseller: Bugatti, Twitter, Youtube